Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

28 augustus 2017 Opening academisch jaar CHE met Aalbersberg en Wienen over professionaliteit in diversiteit

Op donderdag 31 augustus wordt het academisch jaar van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) officieel geopend met relaties. Pieter Jaap Aalbersberg, politiechef van de Regionale Eenheid Amsterdam van de Nationale Politie en Jos Wienen, burgemeester van Haarlem spreken vanuit hun praktijk over professionaliteit in diversiteit.

Deze middag geven de sprekers een doorkijkje hoe ze in hun functie met diversiteit omgaan, welke botsende perspectieven er zijn en wat zij van toekomstige professionals verwachten. Voorafgaand aan de hoofdsprekers zijn er workshops rondom aansluitende actuele thema’s.
Harmen van Wijnen, voorzitter College van Bestuur: “Een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet, is een opgave. Er zijn steeds meer kwetsbare mensen die niet mee kunnen doen zoals mensen zonder netwerk, mensen voor wie Nederlands niet de eerste taal is, kinderen met een rugzakje, verwarde personen etc. De CHE wil bruggenbouwers opleiden. De samenleving en het werkveld vragen om professionals die mensen kunnen verbinden, ruimte bieden voor anderen en over grenzen kunnen kijken. We willen eraan bijdragen dat studenten in de spanning kunnen en durven staan in hun professie. Als hbo doen we dit in de praktijk in nauwe samenwerking met de regionale, nationale en internationale werkveldpartners. Dit is samen met de persoonlijke begeleiding tijdens dit traject van enorme meerwaarde voor de startende professional. Vanuit het hart is de CHE een christelijke instelling met een open houding. Na de zomer start Status in de Food Valley, een schakeljaar voor hoger opgeleide statushouders aan de CHE.”

Nieuwe opleidingen
De hogeschool is volop in ontwikkeling. Hiermee speelt de CHE in op de veranderende arbeidsmarkt en werkt zij aan flexibilisering van het onderwijs. Dit jaar zijn er 35% meer deeltijdinschrijvingen en starten er ongeveer 300 deeltijdstudenten. In februari is er een extra instroommoment geweest voor de nieuwe modulaire deeltijdopleidingen. In september 2018 verwacht de nieuwe voltijdse hbo-opleiding ICT te starten. Ook zijn er tweejarige Associate Degree opleidingen in ontwikkeling.

Opening jaar studenten
Maandag 4 september 2017 vindt de opening van het jaar met studenten plaats. In de week voorafgaand aan de opening heten veel opleidingen de nieuwe lichting studenten welkom met een introductieprogramma. Dit jaar starten er in totaal ongeveer 1250 nieuwe studenten aan de CHE. Het totale aantal vooraanmeldingen in 2017 is ongeveer gelijk aan vorig jaar. 

Aanmelden
Als relatie van de CHE kunt u zich tot dinsdagmorgen 29 augustus aanmelden voor de officiële opening van het academisch jaar via het inschrijfformulier.