Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

28 februari 2017 Open Avond Praktijkpabo 15 maart 2017 op basisschool De Fontein in Dordrecht

Op woensdag 15 maart (19.30-20.45 uur) is er een voorlichtingsavond op de basisschool De Fontein in Dordrecht voor geïnteresseerden voor de Praktijkpabo. De Praktijkpabo is een innovatieve variant van de opleiding Leraar Basisonderwijs van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) in de regio Rotterdam.

De Praktijkpabo stelt ‘meteen doen in de praktijk’ en zelfstandig studeren centraal. Vanaf de eerste week werken de studenten van de Praktijkpabo op een basisschool in de omgeving van hun woonplaats. Zij studeren via een digitale leeromgeving en reizen één dag in de week voor colleges naar Ede.  


Gelijk in de praktijk

Ricardo van der Wouden, tweedejaarsstudent: “Ik ben de Praktijkpabo gaan doen, omdat het beroep van leerkracht op geen betere plek te leren is dan op de basisschool zelf. Ik merk dat dit de baan is die ik de rest van m’n leven wil doen. Kinderen zijn zo spontaan, leergierig en kunnen oprecht genieten van kleine en grote dingen. In het begin was het wel even spannend om gelijk in de praktijk te beginnen zonder dat je veel kennis hebt, maar gelukkig weet je mentor dat ook en krijg je veel ruimte en tijd.”

Vraag naar christelijke leerkrachten

De verwachting is dat er in de komende jaren een flinke behoefte zal bestaan aan leraren die op deze manier zijn opgeleid. Arjan Dorst (CHE): “Bij onze partnerscholen proefden we de behoefte om toekomstig personeel zelf op te leiden. In de vorm van de Praktijkpabo komen we daaraan tegemoet, doordat zowel de basisschool als de opleiding Leraar Basisonderwijs van de CHE zijn verantwoordelijkheid heeft in deze opleiding. Studenten uit de regio Rotterdam hebben op deze manier de kans om, ondanks de afstand, hun bachelor te verwerven op de CHE.”

 

Geïnteresseerden zijn welkom op de Open Avond op basisschool De Fontein (Matthijs Marisstraat 33, 3314 TN, Dordrecht) op 15 maart 2017 van 19.30 – 20.45 uur en op de Open Avond in Ede op dinsdag 21 maart 2017 (18.30-21.00 uur). 

Aanmelden voor de Open Avond in Dordrecht

Aanmelden voor de Open Avond in Ede

www.che.nl/praktijkpabo