Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

22 mei 2015 NSE-scores CHE 2015 bekend

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) scoort dit jaar 3,95 van de 5 punten in de Nationale Studenten Enquête (NSE), het jaarlijkse studententevredenheidsonderzoek onder HBO- en WO-studenten. De CHE staat daarmee net als andere jaren boven het landelijk gemiddelde van 3,83 maar zakte 0,04 punt ten opzichte van vorig jaar. Het overgrote deel van de studenten (4,31 van de 5) zou de CHE beslist aanbevelen aan familie of vrienden. Ook de sfeer scoort met 4,38 punten goed.

Beroepsloopbaan
CHE-Studenten geven de hoogste waarderingen op de thema’s Voorbereiding op beroepsloopbaan, Groepsgrootte en Stages, waar Studielast, Kwaliteitszorg en Faciliteiten nog steeds bovengemiddeld maar voor de CHE iets lager scoren. Ongeveer de helft van alle CHE-studenten vulden de enquête in, terwijl de respons landelijk gemiddeld rond de 40% ligt.

Kamers in Ede
Op het onderwerp Studentenhuisvesting scoort de CHE ver boven het gemiddelde. Studenten vinden kamers in Ede betaalbaar en er is voldoende aanbod. Bij het thema studiefaciliteiten verwacht de CHE volgend jaar kwaliteitssprong te maken. Na de zomervakantie wordt de nieuw- en verbouwing van het schoolgebouw afgerond.

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2015 zijn op 21 mei 2015 gepubliceerd. Het onderzoek wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs en valt onder de verantwoordelijkheid van de stichting Studiekeuze 123.

 

Bekijk de factsheet NSE ook op http://www.che.nl/nl-nl/over-de-che/kwaliteit-in-het-onderwijs