Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

22 juni 2016 Nationaal Rapporteur reikt eerste certificaten uit van post-hbo opleiding Bestrijding Mensenhandel

Nationaal Rapporteur Corinne Dettmeijer-Vermeulen heeft op 22 juni de eerste certificaten uit van de post-hbo opleiding Bestrijding Mensenhandel uitgereikt. Deze unieke opleiding wordt dit jaar voor het eerst aangeboden door de CHE. Tijdens de feestelijke gelegenheid sprak Dettmeijer de twintig geslaagden toe en wisselde zij met hen van gedachten over de complexiteit van mensenhandel.

Het is de eerste post-hbo opleiding over bestrijding mensenhandel in Nederland. Oprichter en docent Tamme de Leur, destijds geïnspireerd door de Nationaal Rapporteur om een opleiding te ontwikkelen: “Het is goed om voor de lange termijn te investeren in kennis over mensenhandel, die bovendien op een gecertificeerde manier wordt aangeboden.”

Delen en signaleren
De studenten, die alle als professional direct of indirect te maken hebben met mensenhandel, vormen een interdisciplinaire groep. Zij zijn onder andere werkzaam in de zorg, bij de politie en de marechaussee, en bij de overheid in bredere zin. Zij delen met elkaar ook casus uit de praktijk. Tegelijkertijd helpt de opleiding hen om mensenhandel nog beter te signaleren.  "Ik heb enorm veel meer geleerd over (de signalen van) mensenhandel. Binnen mijn organisatie ben ik nu aandachtsfunctionaris en ga ik daar ook voorlichtingen over geven. Binnen de hele keten van samenwerkingspartners is nog heel veel meer te doen en daarvoor kreeg ik veel handvaten, ook van medestudenten waarbij we veel kennis uitwisselden. De post-hbo Bestrijding  Mensenhandel is voor mij van grote waarde” . 

Toekomstig studieaanbod
Corinne Dettmeijer is verheugd over het feit dat deze nieuwe opleiding van de CHE in het leven geroepen is. Dettmeijer: “Ik kijk bijzonder uit naar toekomstige samenwerkingen met de alumni van deze opleiding om samen de aanpak van mensenhandel te bevorderen en het bewustzijn hierover binnen de samenleving te vergroten.”

In het najaar van 2016 en in het voorjaar van 2017 wordt de opleiding opnieuw aangeboden. De colleges worden gedurende een periode van veertien weken één keer per twee weken gegeven op woensdagavond door Tamme de Leur, Gemma Mooij-de Bruin en Oscar Pathuis. Meer informatie of aanmelden kan via www.che.nl/transfergz