Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

09 juli 2015 Minister Bussemaker spreekt Pabo-studenten toe tijdens diplomering: “Jullie zijn belangrijke waardendragers”

Dinsdagavond 7 juli 2015 ontvingen 67 Pabo-studenten hun diploma in de Oude Kerk van Ede. De diploma-uitreiking was dit jaar extra speciaal omdat de afgestudeerden voor het eerst hun lerareneed/belofte mochten afleggen en minister Bussemaker hen toesprak.

Minister Bussemaker benadrukte de rol van leerkrachten in het basisonderwijs: “In het basisonderwijs staat de vraag centraal: welke normen, waarden, ethiek en idealen geef je mee aan kinderen? Het gaat niet alleen om kennisoverdracht, maar het draait juist ook om vorming.
Het is aan jullie om de volgende generatie deze vaardigheden mee te geven. Jullie zijn belangrijke waardendragers. De manier waarop de CHE studenten voorbereidt, vind ik mooi.” Zij noemde de eed of gelofte die de studenten konden afleggen ‘het sluitstuk van de zoektocht naar de vraag: “is dit wat ik diep in mijn hart ook wil?”.

Na de toespraak spraken 48 studenten gezamenlijk de lerareneed uit tijdens hun diplomering. Vervolgens voegden ze hier nog een persoonlijke zin aan toe. Studenten zijn niet verplicht de eed af te leggen. Van alle afgestudeerden in Ede zagen er 15 vanaf, onder andere omdat ze bij nader inzien niet als leraar aan de slag willen of eerst willen doorstuderen.

Hoe kijken Pabo-studenten terug op hun studie en wat zijn hun plannen? Lees hier verder

Educatie Bussemaker


Educatie lerareneed