Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

23 april 2015 Kweekvijver voor jong bestuurlijk talent

CHE zet studentenpool op voor bestuurlijke projecten in de Food Valley
Gemeenten in de regio Food Valley kunnen zich sinds kort wenden tot Bedrijfskundestudenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) voor uiteenlopende projecten rondom bestuurlijke vraagstukken. Bedrijfskundestudenten met de afstudeerrichting Bestuurlijke Bedrijfskunde kunnen hiermee praktijkervaring opdoen in de Studentenpool Bestuurlijke Bedrijfskunde. Ze lopen geen lange, standaardstage meer maar werken op flexibele basis aan allerlei kortere of langere projecten voor verschillende gemeenten.

“Eén student organiseert bijvoorbeeld een evenement om bij bedrijven duurzaamheid te promoten. Een andere student bekijkt of er een nieuwe OV-verbinding mogelijk is tussen een station en een bedrijventerrein en weer andere studenten onderzoeken de effecten van de invoering van koopzondagen; een hot issue in veel gemeenten.” Aldus Eelco van den Dool, docent bij Bestuurlijke Bedrijfskunde. “Dat is typisch voor deze variant van bedrijfskunde: samenwerken tussen bedrijven en overheden en zo maatschappelijke problemen aanpakken. Met de Studentenpool snijdt het mes aan twee kanten: studenten kunnen een mooi netwerk opbouwen bij bedrijven en gemeenten, en gemeenten kunnen jong bestuurlijk talent scouten.“

De studentenpool is voortgekomen uit de ambitie van de opleiding om praktijk en onderwijs zo goed mogelijk aan elkaar te verbinden, waarbij een win-win situatie ontstaat voor zowel de student als de organisaties waarvoor ze werken. Deze aanpak werpt haar vruchten af: alumni van de opleiding Bedrijfskunde in Ede vinden eerder dan studenten van andere zakelijke opleidingen een baan op HBO-niveau, vaak bij organisaties waar ze in hun studie al mee hebben samengewerkt.