Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

29 september 2015 Keuzegids 2016: CHE beste middelgrote hogeschool van Nederland

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) is de beste middelgrote hogeschool van Nederland, aldus de Keuzegids HBO 2016. In de jaarlijkse ranking, gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête (NSE), staat de CHE met een score van 70 op plaats 1. Vier opleidingen staan op nummer 1. De opleiding Human Resource Management wordt aangemerkt als topopleiding.

De Keuzegids presenteerde vandaag de resultaten van zowel de voltijd- als deeltijdstudies. Over de CHE zegt de Keuzegids: “Als beste middelgrote hogeschool komt de Christelijke Hogeschool Ede naar voren: al meerdere jaren sterk onderwijs op bijna alle fronten.”

Vier opleidingen de beste
Vier opleidingen van de CHE staan op nummer 1: HRM, SPH, MWD en Journalistiek. De opleiding HRM wordt met een score van 80 bekroond met het kwaliteitszegel Topopleiding.

Dankbaar
Harmen van Wijnen, voorzitter van het College van Bestuur van de CHE is blij met de score: “We zijn dankbaar voor dit mooie resultaat. Deze erkenning van onze studenten stimuleert ons om te blijven werken aan het vernieuwen van ons onderwijs. We willen ook in de toekomst de top-hogeschool blijven waar onze studenten zich voor hebben aangemeld. We gaan ervoor om professionals op te leiden die inspirerend zijn in hun vakgebied. We willen studenten meegeven om in elke situatie te zoeken naar verbetering vanuit de gedachte dat er altijd hoop is.”

Indeling
De CHE staat dit jaar op nummer 1 door een aanpassing van de Keuzegids in de indeling van grote, middelgrote en kleine hogescholen. De twee hogescholen die vorig jaar boven de CHE stonden, zijn dit jaar ingedeeld bij de kleine hogescholen.

Feestje?
Vanwege de feestelijke opening van de vernieuwde CHE staat er al een studentenfeest gepland op woensdagavond 28 oktober. Van Wijnen: “Op woensdag 28 oktober openen we het gebouw met onder andere een CHE Foodfestival & Housewarming voor CHE-studenten. We hebben er nu nóg een aanleiding bij om hier een mooi feestje van te maken!”

Ranking
De ranking van de opleidingen van de CHE:

 

Opleiding

Ranking

HRM

1

SPH

1

Journalistiek

1

MWD

1

Bedrijfskunde MER

2

Leraar Godsdienst/Levensbeschouwing

4

Godsdienst Pastoraal Werk

5

Leraar Basisonderwijs

5*

Verpleegkunde

6

Communicatie

7

 

* in regio Midden en Oost

 

Enkele citaten uit de Keuzegids over de CHE**:

Over SPH:

  • “Iets verder reizen kan een enorm verschil maken. Voor wie zich verbonden voelt met de christelijke grondslag geldt dat de opleiding in Ede top is. (...) We zien vooral complimenten in Ede en Zwolle. Het programma voldoet aan de verwachtingen en wordt gegeven door deskundige docenten. Alleen de drie hoogst genoteerde opleidingen (SPH op de CHE scoort nr. 1) weten op vaardighedenonderwijs lof van de studenten te oogsten.”

Over Journalistiek:

  • “De meest tevreden studenten vind je in Ede. Studenten zijn enthousiast over de loopbaanvoorbereiding. De CHE besteedt extra aandacht aan je rol als ‘christenjournalist’. (...) De journalistiekopleidingen kennen van oudsher loting of selectie voor toelating. In Ede, Tilburg en Zwolle waren daarvoor het afgelopen jaar minder aanmeldingen dan beschikbare plekken: de kans is dus groot dat je daar zonder probleem toegelaten wordt.”

Over HRM:

  • “De Christelijke Hogeschool Ede staat bovenaan de ranking en krijgt waardering op alle vlakken. De studenten zijn enthousiast over de praktijkgerichte mogelijkheden in het lesprogramma. Daarmee worden ze goed voorbereid op hun loopbaan. Deskundige en pro-actieve docenten spelen daarbij waarschijnlijk een positieve rol. Dat betaalt zich uit in een goede doorstroom van de eerstejaars die binnen vijf jaar hun diploma behalen.”

Over de Pabo:

  • “De beste pabo’s in elke regio hebben een nadrukkelijke religieuze identiteit. Als je je daarin kunt vinden, heb je genoeg keus.”

** Bron: Keuzegids HBO 2016, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.).