Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

15 juni 2016 Journalistiekstudenten CHE winnen 3e prijs op het CampusDoc festival


Vierdejaars journalistiekstudenten Sietse van der Molen en Marije Huijsman hebben tijdens het CampusDoc filmfestival de verrassende 3e prijs gewonnen voor hun documentaire 'Duizend procent'.

 

Zaterdag 4 en Zondag 5 juni organiseerde de opleiding Journalistiek in Utrecht het CampusDoc festival. In deze twee dagen werden korte journalistieke documentaires, gemaakt door 4e jaars studenten van de School voor Journalistiek Utrecht, vertoond in het Louis Hartlooper complex (bioscoop)  in Utrecht. 

Dit jaar vond het filmfestival voor de 5e keer plaats met ook bijdragen van school of journalism in New York en Zuid Afrika en… een bijdrage uit Ede. Sietse van der Molen en Marije Huijsman presenteerden  hun documentaire: ‘Duizend procent’ een verhaal over Fred Pansa die leeft in 2 werelden; Paramaribo en de jungle van Suriname.

 

Zij wonnen de verassend de 3e prijs (van 9 ingezonden documentaires) en ontvingen de prijs uit handen van Journaallezer Jeroen Overbeeke. De jury (NTR, NOS journaal) was zeer te spreken over het hoge filmische niveau en de actuele thematiek van de Edese inzending. Een prachtig voorbeeld van journalistieke storytelling.