Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

08 april 2015 Hoge kwaliteit eerste jaar Food Valley Havo Profielwerkstukprijs

Donderdag 2 april jl. vond de prijsuitreiking plaats van de Food Valley Havo Profielwerkstukprijs 2015, uitgeschreven door Stoas Wageningen | Vilentum Hogschool en de Christelijke Hogeschool Ede. Werkstuk 'De wonderlijke wereld van vitamines', gemaakt door Pauline Bakker, Amber Beerman, Lotte Grootendorst en Teun van Woudenberg van ‘t Hooghelandt College Amersfoort, werd beloond met de eerste prijs.

De jury was positief verrast door het hoge niveau van de ingezonden werkstukken. Over het winnende werkstuk zei de jury o.a.: 'Een gedegen en plezierig werkstuk, dat bij ons in alle kolommen de waardering van 'expert' heeft meegekregen.'

De tweede prijs werd gewonnen door Sofie Verkerk van het Driestarcollege in Gouda, met haar werkstuk 'Bacteriën in de rioolwaterzuivering'. De jury zei hierover o.a.: ‘Compliment voor een onderzoek dat is uitgevoerd door 1 leerling. Het werkstuk ziet er zeer verzorgd uit, goed gedocumenteerd met foto’s. Er is een goede verdeling gemaakt tussen de hoofd- en bijzaken.’

De derde prijs werd gewonnen door Loes Jaspers Focks, Daphne Kappers en Robin van Riel van 't Hooghelandt College Amersfoort. Over hun werkstuk ‘De donatie en transplantatie van organen en weefsels’ zei de jury o.a. het volgende : ‘Ons trof dat ze er enthousiast van werden om met dit vraagstuk bezig te zijn. Kennis krijgen is niet alleen je eigen gedachten ordenen, maar ook actief iets met die kennis te willen doen!’

De Food Valley Havo Profielwerkstukprijs 2015 werd dit jaar voor het eerst ingesteld door Stoas Wageningen | Vilentum Hogeschool en de Christelijke Hogeschool Ede. Het thema voor de PWS-prijs was: Groen en Gezond, met onderwerpen als plant, dier, duurzaamheid, voeding en gezondheid. Beide hogescholen zijn actief binnen het Food Valley scholennetwerk. Volgend jaar wordt de wedstrijd weer uitgeschreven en zal de organisatie in handen zijn van de CHE. Kijk voor meer informatie op www.che.nl/voorlichting.