Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

29 oktober 2014 Havoleerlingen volgen hbo-module op de CHE

In het examenjaar al uitgebreid kennis maken met het hbo. Een kans, vinden zowel het Johannes Fontanus College (JFC) uit Barneveld als de CHE. En dus volgen havo-5-leerlingen van het JFC een speciale hbo-module bij drie van de tien opleidingen die de CHE biedt. Het beoogde doel: de juiste studiekeuze maken, kennismaken met de studie-aanpak op het hbo, de stap tussen het middelbaar onderwijs en het hbo verkleinen en uitval van studenten in het eerste jaar op het hbo verminderen. Inmiddels hebben de JFC-scholieren de eerste stappen in het gebouw van de CHE gezet.

Alle havo-5 leerlingen van het JFC met het profiel Management & Organisatie maken kennis met drie CHE-opleidingen binnen het economische vak: Bedrijfskunde MER, Human Resource Management en Communicatie. Centraal in elke module staat inspelen op veranderende (markt)omstandigheden vanuit het oogpunt van de betreffende opleiding. Door middel van een aantal casussen, een adviesvraag aan een onderneming en een eindopdracht maken zij zich het vak eigen. De module vindt plaats in de periode oktober tot februari.

 

De sectie economie van het JFC is enkele jaren geleden begonnen met het opzetten van een Vecon Business School (VBS) voor mavo, havo en vwo. Daarvoor heeft het JFC het VBS- certificaat van de Vereniging van leraren in de economisch-maatschappelijke vakken (Vecon) verkregen, hetgeen betekent dat zij voldoen aan een aantal concrete voorwaarden wat betreft het aantal modules en de zwaarte hiervan.

 

Het is niet voor het eerst dat de CHE een samenwerking aangaat met een vo-school. De CHE heeft een aantal hofleveranciers waarmee succesvolle projecten draaien – o.a. met het Ichthus College (Veenendaal) en het Streek (Ede). Op het JFC wordt op 10 december een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waaruit nog een aantal projecten voort zal vloeien.