Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

29 januari 2015 Geaccrediteerde GPW-diploma's voor CGO-studenten via de CHE

Studenten van de opleiding tot pastoraal werker van de CGO kunnen voortaan een geaccrediteerd GPW-diploma behalen via de Christelijke Hogeschool Ede. Met een getuigschrift van de CGO kunnen studenten instromen in de GPW-opleiding van de CHE. De overeenkomst, waarin met behoud van elkaars identiteit deze samenwerking is vastgelegd, is ingegaan op 1 september 2014.

Handdruk na ondertekening door Ds. A. Schreuder (CGO) en Drs. H. van Wijnen (CHE)Tot deze stap is besloten omdat het voor een kleine opleiding als de CGO (Cursus Godsdienst Onderwijs, uitgaande van de Gereformeerde Gemeenten) niet meer haalbaar is om zelf een geaccrediteerde opleiding tot godsdienst pastoraal werker in stand te houden.

De CGO behoudt door de samenwerking de gelegenheid om zijn studenten een basis meegeven vanuit de eigen identiteit. Dit deel in beheer van de CGO wordt afgesloten met een getuigschrift. De CHE stelt studenten met een getuigschrift van de CGO vervolgens in staat om hun GPW-diploma te halen via de bij de CHE bestaande en geaccrediteerde GPW-opleiding. Door het ontvangen van dit diploma wordt bovendien het beroepsperspectief voor afgestudeerde studenten verder vergroot.

Studenten die na 31 augustus 2011 bij de CGO afstudeerden en daarom een niet-geaccrediteerd diploma behaalden, kunnen bij de CGO of de CHE een instroomprogramma volgen dat toegang geeft tot het laatste jaar van de GPW-opleiding van de CHE.

Foto: Handdruk na ondertekening door Ds. A. Schreuder (CGO) en Drs. H. van Wijnen (CHE)