Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

12 mei 2015 GBS stelt gratis Bijbels met kanttekening beschikbaar voor studenten

Dinsdag 12 mei kun je gratis een Bijbelvertaling met kanttekeningen op komen halen bij de ingang van de CHE. De Gereformeerde Bijbelstichting (GBS) stelt deze kosteloos ter beschikking, omdat zij het belangrijk vinden dat de jongeren van nu gebruik maken van deze betrouwbare vertaling.

Deze zogenaamde ‘Kanttekeningenbijbels’ bestaan uit de Statenvertaling (letterlijke vertaling vanuit de Bijbelse grondtalen) en de daarbij gemaakte kanttekeningen. De vertalers van de Statenvertaling, mochten aantekeningen ‘in de kant’ maken. Zij maakten hiervan gebruik wanneer letterlijk vertalen niet goed mogelijk was; zij gaven dan de letterlijke vertaling in de kanttekening weer. De kanttekeningen geven ook toelichting op letterlijk vertaalde tekst(gedeelten). Verder hebben de Statenvertalers in de kanttekeningen verwijsteksten opgenomen. Door deze verwijzingen komt de eenheid van de Schrift, zoals ook de eenheid van het Oude en het Nieuwe Testament, bijzonder duidelijk naar voren.

Voor meer informatie over deze kanttekeningen zie de website van de GBS, of loop langs het standje bij de ingang van de CHE om de uitgave te bekijken en mee te nemen. Op 12 mei zijn tot 14.00 uur medewerkers van de GBS aanwezig, maar ook de komende week zijn bij het standje de ‘Kanttekeningenbijbels’ gratis af te halen zolang de voorraad strekt.