Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

18 april 2017 Food Valley havo profielwerkstukprijs opnieuw een succes

Woensdag 12 april vond de prijsuitreiking plaats van de Food Valley havo profielwerkstukprijs 2017, uitgeschreven door Aeres Hogeschool Wageningen en de Christelijke Hogeschool Ede. Beatrice Verweij van Het Streek in Ede won dit jaar de eerste prijs met haar werkstuk ‘Resistentie bij de schimmel Aspergillus fumigatus'.

De jury was opnieuw positief verrast door het hoge niveau van de ingezonden werkstukken en de enthousiaste presentaties. Bij het winnende werkstuk was de jury vooral lovend over het gedegen onderzoek, de relevantie ervan voor de samenleving en de hoeveelheid werk dat de winnares heeft verzet.

Tweede en derde plek
De tweede prijs werd gewonnen door Janiek Visscher en Vera Paarhuis van het Greijdanus College in Zwolle, met hun werkstuk ‘De wetenschap achter kaas’.  De jury gaf aan onder de indruk te zijn van het enthousiasme van het team, dat zowel in het werkstuk als in de presentatie duidelijk zichtbaar was. Lisette Prins en Marit Veenman van het Melanchthon in Bergschenhoek ontvingen de derde prijs voor hun werkstuk ‘Het ideale broodje hamburger’. De jury gaf het team onder andere complimenten voor het aanhaken op de thema’s die nu relevant zijn, zoals gezonde voeding en obesitas. En ook voor hun vermogen om tijdens het maken van het werkstuk kritisch te blijven.

De PWS-prijs voor havisten
De Food Valley havo PWS-prijs is een landelijke profielwerkstukprijs speciaal voor havisten (alle profielen). Dit jaar werd de wedstrijd voor de derde keer georganiseerd door de Christelijke Hogeschool Ede en Aeres Hogeschool Wageningen (voorheen: Stoas Wageningen | Vilentum Hogeschool). Het jaarlijkse thema voor deze PWS-prijs is Groen en Gezond, met onderwerpen als plant, dier, duurzaamheid, voeding en gezondheid. Beide hogescholen zijn actief binnen het Food Valley scholennetwerk.