Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

02 februari 2015 Examenleerlingen presenteren adviesrapport cyberpesten aan ChristenUnie

Op woensdag 21 januari hebben havo-5-scholieren van gereformeerde scholengemeenschap Guido de Brès in Amersfoort hun adviesrapport over cyberpesten overhandigd aan Pieter Plug, lijsttrekker ChristenUnie Gelderland. Onder leiding van docenten van de academie Journalistiek & Communicatie van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) werkten de leerlingen vanaf september aan het project rondom cyberpesten. In het bijzijn van hun ouders en betrokken docenten van beide scholen werd het project, voor de leerlingen tevens hun profielwerkstuk, afgerond.

Alice Kolman is als docent werkzaam bij de opleidingen Journalistiek & Communicatie van de CHE: “De leerlingen hebben onder andere ontdekt dat het cyberpesten veel grotere psychische gevolgen heeft dan het gewoon pesten. De slachtoffers voelen zich nergens meer veilig. Meer dan driekwart van de leerlingen vindt dat de school nog te weinig aandacht besteedt aan voorlichting over cyberpesten.” In het adviesrapport pleiten de leerlingen voor meer aandacht voor cyberpesten op school. Toch ervaart meer dan driekwart van de leerlingen Guido de Brès als een veilige school.

Sinds 2011 vullen examenleerlingen hun profielwerkstuk met een project bij de academie Journalistiek & Communicatie op de CHE. Dit jaar lag het accent op onderzoek. Het project sluit naadloos aan op de inhoud van de opleidingen Journalistiek en Communicatie. Hierdoor snijdt het mes aan twee kanten: de leerlingen maken kennis met het werken op een hbo en het project helpt in de studiekeuze.