Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

23 juni 2017 Erkenning Keurmerk TalenT voor certificering VVTO-scholen

Het keurmerk TalenT heeft opnieuw de erkenning ontvangen van het Nuffic, de organisatie voor internationalisering van het onderwijs. TalenT verzorgt certificering, begeleiding en nascholing aan basisscholen om (Vroeg) Engels aan te bieden volgens de standaarden van Vroeg Vreemde Talen Onderwijs (vvto).

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) verzorgde een visitatie op een basisschool en het Nuffic liep mee om te bepalen of de CHE dit op de juiste wijze deed. Het Nuffic gaf aan dat TalenT de basisscholen op weg naar de standaard vvto goed beoordeelt en dat er positief kritisch wordt doorgevraagd.

Steeds meer basisscholen willen aan de slag met het aanbieden van Engels op jonge leeftijd (vanaf 4 jaar) en maken gebruik van het totaalpakket van TalenT. TalenT is een van de drie landelijke erkende keurmerken op dit gebied. TalenT wordt aangeboden door de Christelijke Hogeschool Ede, Marnix Academie, Hogeschool de Kempel, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Fontys Hogescholen. De hogescholen begeleiden de basisscholen van de oriëntatiefase tot en met de evaluatiefase. Vooral de trainingen worden gewaardeerd.