Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

12 april 2017 Eerste exemplaar onderzoeksprogrammering Radiant Lerarenopleidingen aangeboden aan Thom de Graaf

Op vrijdag 7 april 2017 is het samenwerkingsverband Radiant Lerarenopleidingen gelanceerd. De officiële start vond plaats tijdens de eerste Radiantdag voor de partners op de Marnix Academie in Utrecht. In Radiant Lerarenopleidingen bundelen negen hogescholen kennis, kunde en kracht op gebieden als onderwijsontwikkeling en praktijkgericht onderzoek. Prof. dr. J. (Jan) Hoogland en dr. M.J.M. (Monique) Leygraaf spraken over Persoonlijk Meesterschap. Ook werd het eerste exemplaar van de onderzoeksprogrammering van Radiant Lerarenopleidingen, officieel aangeboden aan mr. Th. C. (Thom) de Graaf, voorzitter van Vereniging Hogescholen.

Radiant Lerarenopleidingen bestaat uit Christelijke Hogeschool Ede (CHE), Driestar hogeschool, Hogeschool De Kempel, Hogeschool iPabo, Iselinge Hogeschool, Katholieke Pabo Zwolle (KPZ), Marnix Academie, Thomas More Hogeschool en Hogeschool Viaa. De partners vinden elkaar in het bieden van goed onderwijs vanuit een waarden gedreven perspectief en een sterke verbondenheid met het werkveld. De hogescholen intensiveren de samenwerking op veel gebieden met behoud van hun eigenheid en identiteit.

Onderzoek en masters
Vanuit Radiant Lerarenopleidingen trekken de hogescholen samen op in de ontwikkeling en het aanbieden van masteropleidingen, zoals de masters Passend meesterschap, Toekomstgericht onderwijs en Leren en innoveren. Ook investeren zij in een gezamenlijke onderzoeksagenda. Het verbindende thema daarbij is persoonlijk meesterschap met als aandachtsgebieden diversiteit en handelen, toekomstgericht onderwijs en de socialiserende en persoonsvormende functie van onderwijs.

Bekijk hier de onderzoeksprogrammering van Radiant Lerarenopleidingen.