Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

21 december 2016 Een dag student Leraar Basisonderwijs tijdens de Experience Day op de CHE

Op woensdag 18 januari 2017 organiseert Christelijke Hogeschool Ede (CHE) een Experience Day voor de Pabo. Scholieren (havo, vwo en mbo) kunnen deze dag kennis maken met de hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs door verschillende proeflessen te volgen. De Pabo Experience Day duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur en vindt plaats op de CHE.

Juf of meester zijn is een uitdagend en veelzijdig beroep. Dat kunnen scholieren deze dag beleven door de proeflessen en de ervaringen van studenten. De proeflessen zijn Kind & creativiteit, Kind & ICT, Kind & taal, Kind & wereld, Kind & rekenen, Kind & verhalen vertellen en Kind & relatie/regie. Leerlingen ontmoeten pabo-studenten en er is informatie over de toelatingseisen en bijscholingsprogramma, 100% meesterproof, de academische route en de Praktijkpabo in regio Rotterdam. Door deze dag krijgen scholieren een realistisch beeld van de opleiding Leraar Basisonderwijs en helpt het bij de studiekeuze. 

100% Meesterproof

Jongens op school hebben voorbeelden nodig en basisscholen willen graag mannen voor de klas.  De Pabo van de CHE trekt en behoudt veel mannen voor de klas door het 100% Meesterproof programma. Ongeveer 24% van de studenten is man en het 100% Meesterproof-programma zorgt voor gezelligheid, (sport)activiteiten en bezinning op je rol als meester naast de opleiding. 

Kwaliteit en betrokkenheid

De Pabo en de CHE staan voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs en betrokkenheid bij de studenten. De CHE is de beste middelgrote hogeschool van Nederland blijkt uit de oordelen in Keuzegids Hoger Onderwijs 2017. Daarnaast geven ze studenten een basis om hun identiteit vorm en inhoud te geven als leraar. De opleiding beschikt over een goed verankerd netwerk van basisscholen in heel Nederland. Er zijn goede juffen en meesters nodig, want over enkele jaren wordt er een tekort aan leerkrachten verwacht in het basisonderwijs. Meer informatie en aanmelden via de website www.che.nl/experiencedaypabo

Negen hbo-opleidingen 

Naast deze Experience Day van de opleiding Leraar Basisonderwijs bieden ook de andere acht hbo-opleidingen een Experience Day om de praktijk te ervaren en de sfeer te proeven. Kijk voor deze programma’s op www.che.nl/experienceday.