Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

02 september 2014 Edese Journalistiekstudenten maken selfies als presentiebewijs

Studenten Journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) werken vanaf vandaag voor één van hun vakken met een wel heel eigentijds presentiesysteem: een selfie.

In plaats van een presentieformulier te tekenen, wat bij sommige colleges verplicht is, worden studenten gevraagd elke les een selfie te maken. Aan het eind van de studieperiode, maakt elke student een collage van de selfies.
Overigens is de selfie geen standaardmanier van presentie bijhouden op de CHE. Maar actie past wel erg goed bij het vak, aldus mediadocent Karlijn Goossen: “Het vak mediatheorie is onderdeel van het nieuwe lesprogramma voor de opleidingen Communicatie en Journalistiek. Binnen dit curriculum is veel aandacht voor de rol die media in de samenleving spelen en voor de logica van nieuwe media. Daarbij onderzoeken en analyseren we ondermeer de persoonlijke rol van journalisten op social media, op deze manier dagen we studenten uit om na te denken over hun presentatie op social media. Tenslotte, kan een vak over de theorie van media wel een goede dosis gamification gebruiken én leveren deze selfie-collages mooie persoonlijke gespreksstof op voor de hoorcolleges.”