Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

19 februari 2015 Edese godsdienstleraar wint award

De Edese godsdienstleraar Richtje van der Wolf-Emmens heeft op 12 februari jl. tijdens de jaarlijkse studiedag van de Vereniging van Docenten Levensbeschouwing en Godsdienst (VDLG) de Paul Boersma Award in ontvangst genomen.

Van der Wolf won de eerste prijs voor het artikel dat ze schreef naar aanleiding van haar afstudeeronderzoek ‘Werken aan kwaliteit’ voor de Master Religious Education aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Naast haar werk als godsdienstleraar bij Het Streek in Ede, werkt ze ook als docent bij de CHE-opleiding tot leraar godsdienst / levensbeschouwing (GL). Van der Wolf volgde daar zowel de bachelor- als de masteropleiding tot godsdienstleraar.

Richtje ontwikkelde een meetinstrument waarmee de leeropbrengst van het GL-onderwijs per competentie in beeld kan worden gebracht. Vanuit de resultaten van de meting kunnen vervolgens de beoogde eindniveaus en pedagogische en didactische werkwijzen bijgesteld worden. De jury beschreef haar scriptie als een "klein, praktisch kwantitatief empirisch onderzoek, dat herhaalbaar is door andere leraren GL in hun context" en kende haar daarvoor de eerste prijs toe.

Paul Boersma Award
De Paul Boersma Award  is uitgereikt door godsdienstpedagogisch vakblad Narthex, het tijdschrift voor levensbeschouwing en educatie. De award is een eerbetoon aan voormalig bestuurslid, VDLG-prominent en huidig administrateur Paul Boersma.

Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat de Paul Boersma Award gaat naar een (oud-) student van de GL-opleiding van de CHE. Vorig jaar won Jasja Mulder-van Vulpen de eerste prijs met haar artikel 'Jongens geloven het wel' over de didactische consequenties van verschillen tussen jongens en meisjes in het GL-onderwijs.

Lees het Narthex-artikel van Richtje van der Wolf  via: http://goo.gl/SrqPDT.