Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

16 november 2016 Ede heeft eerste Gezonde Campus van Nederland

De onderwijsinstellingen van de Kenniscampus Ede hadden op woensdag 16 november een feestelijk VIP-ontbijt met o.a. wethouder Johan Weijland. De scholen vierden dat alle schoolkantines op de campus voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, goed voor o.a. het behalen van de Gezonde Schoolkantine Schaal 2016.

 “Welkom op de eerste gezonde campus van Nederland”. Zo luidt de tekst op het welkomstbord dat wethouder Weijland namens de gemeente Ede aanbood aan de Kenniscampus. De scholen op de campus hebben intensief met elkaar samengewerkt en zijn erin geslaagd om alle schoolkantines te laten voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het Streek, Groenhorst en ROC A12 hebben hiermee de Gezonde Schoolkantine Schaal 2016 behaald. Bovendien zijn ROC A12 en Het Streek gecertificeerd met het themacertificaat Voeding van het vignet Gezonde School. De CHE kan als hbo-instelling geen Schoolkantine Schaal of certificaat behalen, maar voldoet aan dezelfde richtlijnen en biedt zodoende een gezonde schoolkantine.

 

“Naast gezonde schoolkantines hebben wij ook aandacht voor gezonde voeding binnen het onderwijsprogramma. Dat vinden we belangrijk, omdat een gezonde leefstijl een significant verschil maakt in de basis voor verdere ontwikkeling van studenten en leerlingen. Door deze resultaten en wat we met het Sportknooppunt al hebben bereikt rondom sport & bewegen, mag de Kenniscampus zich de eerste gezonde campus van Nederland noemen”, aldus Sebastiaan Kuijper, projectleider Gezonde School.