Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

31 mei 2016 Deugt jouw verhaal? Lectorale rede Jan van der Stoep

Communicatieprofessionals houden informatie achter en controleren eindeloos de artikelen, hoor je journalisten regelmatig verzuchten. Journalisten zijn lui en alleen op zoek naar nieuwe hypes, zeggen de communicatieprofessionals. Hoog tijd om te kijken naar waar de missies van deze professies elkaar raken, vindt dr. ir. Jan van der Stoep. Vrijdag 3 juni spreekt de CHE-lector Journalistiek & Communicatie zijn rede uit met als doel de samenleving weer vertrouwen te geven in organisatieverhalen en de media.

 

Jan van der Stoep: “Het gebeurt niet zelden dat je journalisten hoort klagen over communicatieprofessionals: ze construeren verhalen, schermen dingen af en willen eindeloos controleren op inhoud. Communicatieprofessionals beweren met enige regelmaat dat journalisten lui zijn en alleen maar zoeken naar nieuwe hypes. Dit zijn niet alleen beelden die over en weer tussen beide vakgebieden bestaan, ze bevestigen ook hoe in de publieke opinie vaak gedacht wordt.” Lector Van der Stoep stelt dat het juist daarom van belang is om te kijken naar de overeenkomst van beide vakgebieden. Journalisten en communicatieprofessionals zijn bij uitstek verhalenvertellers. “Het is hun taak om eerlijke, betrouwbare verhalen te vertellen. Dat mogen ze best met wat meer trots uitdragen. Net als dat een timmerman trots is op een mooie, degelijk stoel, moeten journalisten en communicatieprofessionals weer trots zijn op goede, betrouwbare verhalen”, aldus Van der Stoep.

Lectoraat Journalistiek & Communicatie
Het lectoraat Journalistiek & Communicatie verricht samen met het werkveld onderzoek naar de betekenis van verhalen in organisaties en samenleving. Er wordt sterk verbinding gemaakt met het onderwijs: “We kijken hoe we studenten support kunnen geven om die goede, eerlijke verhalen te vertellen en boven tafel te krijgen. Hoe kunnen ze zelf professionele ruimte ontwikkelen om echt die verhalen te vertellen waar ze trots op zijn. Voor de samenleving betekent dit dat het vertrouwen in organisatieverhalen en de media groeit en het culturele klimaat van beide vakgebieden verbetert.” Meer informatie over het lectoraat: www.che.nl/lectoraatjenc.

J&C event ‘Fijnproevers. Zin in een goed verhaal?’
Rondom de lectorale rede organiseert de Academie Journalistiek & Communicatie een interactief netwerk- en inspiratiedag voor werkveldpartners, mensen uit het onderzoek en onderwijs, journalisten en communicatieprofessionals. Kortom, voor iedereen met zin in een goed verhaal. Geniet mee van de speciale  nieuwsshow De Speld LIVE. Inspireer en wordt geinspireerd door de verhalen van de opleidingen en werkveldpartners, waaronder verhalenverteller Charissa Bakema en Hans van der Linden, die aan de wieg stond van De laatste Downer.

Datum: vrijdag 3 juni 2016

Tijd: 13.30 – 17.15 uur (lectorale rede vanaf 16.30 uur)
Locatie: Christelijke Hogeschool Ede, Oude Kerkweg 100 (routebeschrijving)
Aanmelden: www.journalistiekcommunicatie.nl