Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

02 juni 2016 Christelijke Hogeschool Ede organiseert symposium over gezondheidszorg aan migranten

De enorme vluchtelingenstroom brengt heel Europa in rep en roer. De toestroom van migranten heeft ook gevolgen voor de Nederlandse gezondheidszorg. Ongetwijfeld krijgt de verpleegkundige anno nu hier mee te maken. Vanaf september 2016 start de CHE met een nieuwe post hbo-opleiding International Public Health. Deze opleiding organiseert samen met de commissie internationalisering van de Academie Gezondheidszorg een symposium met de titel ‘Dare to care: the role of a nurse in migrant health’. Dit symposium vindt plaats op de Christelijke Hogeschool Ede op dinsdag 7 juni 2016 (09.30-16.00 uur).

Tijdens het ochtendprogramma zullen twee spraakmakende sprekers het thema verder toelichten. Dr Jeanine Suurmond, verbonden als onderzoeker aan de afdeling Sociale Geneeskunde van het AMC en de Universiteit van Amsterdam neemt de aanwezigen mee in het huidige debat over vluchtelingen en gezondheid en de rol van de verpleegkundige hierin. Zij doet onderzoek naar de zorg aan patiënten van allochtone herkomst en is projectleider van een Europees project met betrekking tot culturele competenties van gezondheidswerkers.

 

Gerrianne Smits, verpleegkundige en cultureel antropologe geeft een inkijkje in haar werk voor Dokters van de Wereld. Zij vertelt over haar werk waarbij ze ongedocumenteerde migranten helpt om toegang tot zorg te krijgen.

De Academie Gezondheidszorg nodigt u van harte uit om deel te nemen aan dit symposium. Voor meer informatie en het programma verwijzen wij u naar de website www.che.nl/daretocare.