Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

03 maart 2015 Christelijke Hogeschool Ede opent nieuw pand

Op maandag 2 maart opende de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) de deuren van een compleet nieuw pand. Het nieuwe pand bereik je via een brede loopbrug, die loopt over de Oude Kerkweg vanuit het bestaande gebouw. Ton Bestebreur (College van Bestuur) en Joop Korteland (directeur Facilitair) spraken de massaal toegestroomde docenten en studenten toe. Het CHE Kamerkoor had op de wijs van “Aan de Amsterdamse grachten” een toepasselijke tekst gemaakt en zongen de mensen het nieuwe gebouw in. Het nieuwe gebouw biedt plek aan 1200 leerplekken. Het komend jaar wordt ook het bestaande gebouw grootst verbouwd.

Op deze zonnige maandag na de voorjaarsvakantie was het om 10 uur dan zo ver. Ongeveer 1 jaar na het slaan van de eerste paal werd de nieuwbouw geopend. Ton Bestebreur (College van Bestuur) en Joop Korteland (directeur Facilitair) lieten de streng ballonnen knappen na een toespraak, en daarmee was de toegang naar de loopbrug geopend. De docenten en studenten liepen vol bewondering over de loopbrug de nieuwbouw in, terwijl ze werden toegezongen. In de nieuwbouw werden ze verwelkomd met een hapje en een drankje.

Lessen in de nieuwbouw
Iedereen liep vol bewondering door het pand. Vanaf 11.30 uur werden ook de eerste lessen gegeven. De nieuwbouw biedt veel ruimte aan allerlei werkvormen. Zo zijn er hoorcollege zalen, die door middel van draaibare stoelen eenvoudig omgebouwd kunnen worden in overlegruimtes. Er zijn overal zitjes en stopcontacten zodat snel de laptop erbij gepakt kan worden. Ook heeft het hele gebouw wifi en veel computerplekken.

Totale verbouwing in 2015 gereed
Op dit moment wordt ook het bestaande gebouw verbouwd van de CHE, zodat dat ook aan de laatste eisen van het huidige onderwijs zal voldoen. De grande opening van de totale verbouwing wordt in 2015 verwacht.
Opening CHE Nieuwbouw