Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

29 januari 2016 CHE-studenten Bedrijfskunde studeren af op WEpod

De opkomst en media-aandacht bij Wageningen UR was groot donderdag 29 januari. Gek is het niet, want zij had een bijzondere primeur: de zelfrijdende auto – de WEPod - werd voor het eerst de openbare weg op gestuurd. Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) nam als eerste een de WEpod in gebruik met een proefrit over de campus.

Ook derdejaars Bedrijfskunde MER-studenten van de Christelijke Hogeschool Ede waren aanwezig bij de kick-off. Een aantal van hen zijn vanuit hun afstudeerprofiel 'Innovatieve Bedrijfskunde' ook actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de WEpod.

 WEpod Afstudeerproject
Vierdejaars CHE-studenten Glenn Harder, Erik Wilbrink en Wim Geluk studeren dit jaar af op het WEpod-project: zij ontwikkelen business cases voor de exploitatie van de WEpod in de komende jaren in Ede-Wageningen en bekijken de bedrijfskundige kansen van de WEpod op ander plaatsen in Nederland, zoals luchthavens of pretparken.  In de komende maanden starten ook derdejaars bedrijfskundestudenten met diverse projecten die in verband staan met verbetering van de WEpod.

Voor de CHE is het succes van innovatieve ideeën niet onbekend: het uitwisbare schrift 'Bambook' is daar een voorbeeld van. Een overhandiging van het schrift aan de minister kon dan ook niet uitblijven.