Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

17 december 2014 CHE-studenten Bedrijfskunde MER winnaars Jonge100

“Meest veelbelovende jongeren van Nederland.” Die titel sleepten vier studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) op 11 december in de wacht met De Jonge 100 2014, een nominatie voor jongeren die in het afgelopen jaar iets bijzonders hebben gedaan of gepresteerd. Met hun innovatieve schrijfproduct Bambook, dat zij ontwikkelden voor een schoolopdracht, overtuigden Richard Aangeenbrug (21), Ward Haarsma (20), Marco Jansen (20) en Brent Waterman (20) publiek én jury tijdens de awardshow in Amsterdam.

De Jonge 100 2014 is een initiatief van jongerenplatform Ondertussen.nl in samenwerking met computerfabrikant Lenovo. De jury selecteerde voor de nominatie 100 jongeren in vier categorieën. De CHE-studenten wisten de meeste publieksstemmen binnen te halen in de categorie “Big Ideas”. Nadat per categorie de winnaars bekend waren gemaakt ontvingen de studenten ook nog de Lenovo award voor de jongeren die volgens Lenovo het meest innovatief bezig zijn.  De jury was lovend over de ‘bijzondere wijze waarop ze twee oude producten nieuw leven weten in te blazen door ze samen te voegen.’

 

Laatste schrift in je leven

De vier studenten richtten een eigen student company op in het kader van hun studie Bedrijfskunde MER (BKM) aan de CHE. Hieruit is het innovatieve product ‘Bambook’ ontstaan. Bambook is een duurzaam notitieboek met de gemakken van een whiteboard en een schrift. Na een succesvolle crowdfunding ligt Bambook inmiddels op het bureau van Tweede Kamerleden, ministeries en meerdere bedrijven.

 

Student company

Het oprichten van een student company is onderdeel van het derde studiejaar van de opleiding Bedrijfskunde MER. Hierbij worden ze begeleid door docenten, een ondernemer en op afroep door een accountantskantoor. Doel van deze schoolopdracht is om te leren ondernemen. Ze krijgen met alle aspecten van het ondernemen te maken, zoals het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, openen van een bankrekening en belastingaangifte doen. Inmiddels hebben de heren van Bambook de opdracht voldoende afgerond en zijn nu een zelfstandige onderneming.