Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

22 mei 2014 CHE-Studenten - Zeer tevreden over hogeschool

Hoge score Christelijke Hogeschool Ede in Nationale Studenten Enquête (NSE) 2014
Studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) hebben dit jaar opnieuw positief geoordeeld over hun hogeschool. In de Nationale Studenten Enquête (NSE) beoordeelden ruim 1400 studenten de CHE op uiteenlopende thema’s als kwaliteit, studielast, toetsing en aansluiting bij de arbeidsmarkt. Net als voorgaande jaren komt de CHE boven het landelijke gemiddelde uit. De CHE-studenten zijn met name positief over de inhoud van hun studie, opgedane algemene vaardigheden, hun docenten, de groepsgrootte en stage-ervaring. Het proces van toetsing en beoordeling is voor studenten helder en de studieroosters worden tijdig bekend gemaakt. Ook de sfeer op de CHE wordt zeer positief beoordeeld. Een groot deel van de studenten zou hun opleiding zeker aanraden aan vrienden, familie of collega’s.

Beroepspraktijk

Wat verder opvalt, is dat studenten hun voorbereiding op de beroepspraktijk zeer goed vinden. Zowel de praktijkgerichtheid van de studies, contacten met werkveld en het opdoen van vaardigheden voor de beroepspraktijk scoren hoog. Ook zijn ze tevreden over de kwaliteit van stages binnen hun opleiding.

Ede studentenstad

De informatievoorzieningen en de studiefaciliteiten zijn goed. Op het thema studieomgeving (aanbod van horeca, culturele activiteiten etc.) scoort de CHE nog wel lager dan het landelijke gemiddelde. De tevredenheid over grote beschikbaarheid van kamers groeide wel dit jaar ook over huurprijzen zijn studenten te spreken.

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête zijn op 22 mei 2014 gepubliceerd. De uitkomsten van de enquête worden gebruikt door onder meer de Keuzegids en Elsevier bij het opstellen van de ranking van Hogescholen. De NSE wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs en valt onder de verantwoordelijkheid van de stichting Studiekeuze 123. Het wordt afgenomen door onderzoeksbureau GfK.

Zie hier de factsheet