Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

26 juni 2017 CHE presenteert associate lectoraat Informele netwerken en laatmoderniteit

,,Om tot afstemming over zorg te komen moet de dialoog tussen professional, hulpvrager en het informele netwerk verder gaan dan alleen beantwoording van de vraag ‘Wie doet wat, waar en wanneer?’,” stelt Wim H. Dekker tijdens de presentatie van het associate lector Informele netwerken en laatmoderniteit. De Christelijke Hogeschool Ede presenteert het nieuwe lectoraat, verbonden met de opleiding Social Work, op maandag 26 juni 2017. Het lectoraat voert onderzoek uit naar de ondersteunende rol van de sociaal werker in de driehoek hulpvrager, informeel netwerken en professional en werkt nauw samen met gemeente Ede, MEE-Gelderland en werkveldpartners.

Op papier heeft het sociaal werk de afgelopen jaren een forse verandering doorgemaakt. Zelfredzaamheid en informele zorg zijn hierbij sleutelbegrippen. De professional neemt de zorg niet langer zomaar over, maar onderzoekt wat de hulpvrager zelf kan - eventueel ondersteund door het informele netwerk. De zorg is weer thuis gekomen en moet daar zo lang mogelijk blijven. In zijn rede verkent lector Wim H. Dekker wat dit betekent. Dekker zoomt in op dialogisch werken in de driehoek hulpvrager, informeel netwerk en professional.

Programma
Ontvangst met koffie         14:45 - 15:00 uur
Presentatie en rede   15:00 - 16:00 uur
Receptie 16:00 - 17:00 uur

Aanmelden
Bent u een mediarelatie en wilt u de presentatie van het associate lectoraat bijwonen? Van harte welkom. Meld u aan bij:
Machteld van Roest
Afdeling Marketing & Communicatie
E mmvroest@che.nl
T 0318 – 696 337