Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

10 juli 2015 CHE Medeorganisator Internationale IAPCHE Conferentie over roeping

Op 12 t/m 15 april 2016, organiseert de CHE samen met drie andere Nederlandse IAPCHE-leden een Europese conferentie over de roeping van christelijke professionals in het hoger onderwijs.

Christelijke docenten en onderzoekers in het Europese hoger onderwijs gaan met elkaar in gesprek over de roeping van het onderwijs. Hoe moeten we onze leerlingen voorbereiden op hun toekomstige rol in de samenleving? De conferentie wordt georganiseerd door de Christelijke Hogeschool Ede, Viaa, Driestar hogeschool en de Protestantse Theologische Universiteit.

De conferentie vindt (net als in 2009) plaats in het voormalige klooster 'De Beukenhof’ in Biezenmortel.

Drie thema’s

Tijdens de conferentie verkennen we drie thema’s. Als eerste komt het concept van roeping binnen de onderwijscontext aan bod. Vervolgens behandelen we de psychologische en spirituele ontwikkeling van adolescenten. Als derde bespreken we een aantal good practices in het christelijk hoger onderwijs.

Sprekers

Sprekers op de conferentie zijn Dr. Pieter Vos (Nederland), Prof. Peter Balla (Hongarije), Dr. Hans van Crombrugge (België) en Dr. Shirley Roels (USA).

Meer informatie is te vinden op onze website: www.iapche2016.org.

Over IAPCHE

IAPCHE (International Association for the Promotion of Christian Higher Education) is de internationale organisatie voor de behartiging van de belangen van christelijk hoger onderwijs (hbo en wo), waarin ook de Christelijke Hogeschool Ede participeert.