Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

16 februari 2017 CHE initiator Leernetwerk Wijkverpleegkunde Regio Ede

De opleiding Verpleegkunde van de CHE heeft - samen met ROC A12, Opella en Lelie Zorggroep - een ZonMW subsidie ontvangen voor het starten van een Leernetwerk Wijkverpleegkunde Regio Ede. Het leernetwerk stimuleert een nauwe samenwerking tussen docenten vanuit de CHE en mbo-instelling ROC A12 en wijkteams van Opella en Lelie zorggroep. Op 14 februari vond de startbijeenkomst plaats, het leernetwerk loopt nog het gehele jaar.

De veranderende context van de zorg in de wijk vraagt een andere mindset van zorgverleners en zorgvragers. Een mindset die meer gericht is op de mogelijkheden en zelfregie ten behoeve van de kwaliteit van leven. De rol van wijkverpleegkundige - een zorgverlener opgeleid op niveau 5 - staat meer en meer centraal. Maar hoe komende ook verzorgenden - de zorgverleners opgeleid op niveau 2, 3 of 4 – mee in deze veranderingen? Binnen het leernetwerk zoeken de betrokken organisaties naar de wijze van  werken en leren binnen zorgteams die bestaan uit een mix van professionals met een opleiding van verschillende niveaus. 

Tijdens de startbijeenkomst zijn concrete afspraken gemaakt om bij elkaar in de keuken te kijken. Een wijkverpleegkundige zal bijvoorbeeld haar dilemma’s rondom het indiceren in de wijk delen met studenten. Maar ook rondom praktische vormen van samenwerken, zoals teamvergaderingen, worden ervaringen gedeeld.

ZonMW financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis – om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. De hoofdopdrachtgevers voor ZonMW zijn het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.