Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

20 april 2015 CHE en Het Streek gaan nauwer samenwerken

Kenniscampuspartners gaan meer kennis delen voor hoogwaardig onderwijs

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en Christelijke Scholengemeenschap Het Streek hebben afgelopen vrijdag hun vernieuwde samenwerking bekrachtigd met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst. De CHE en Het Streek werken al langer samen als participanten van de Kenniscampus Ede en hebben hun samenwerking nu geïntensiveerd en uitgebreid, onder andere naar samenwerking met de vmbo-opleiding.

Zo werken beide scholen samen op het gebied van stages en het delen van voorzieningen als de radio- en tv-studio, er komt een samenwerking in het Talencentrum Ede (samen met het Groenhorst) en er wordt onderzocht of de vmbo-locatie Zandlaan een opleidingsschool voor vmbo-docenten kan worden.

 “De samenwerking levert tot nu toe voor beide scholen onderwijskundige winst op. Leerlingen krijgen bijvoorbeeld les van studenten die daardoor zelf ook weer leren! Daar word ik warm van”, aldus Roel van Swetselaar, relatiebeheerder vo/mbo vanuit de CHE.

Beide instellingen beogen met deze samenwerking hun kennis te verdiepen en te zorgen voor kennisuitwisseling tussen Voortgezet en Hoger Onderwijs en willen daarmee de overstap van scholieren naar het HBO te verbeteren.