Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

16 april 2014 CHE-Deeltijdopleidingen SPH en MWD op nummer 1 in Keuzegids Deeltijd en Duaal

De deeltijdstudies SPH, MWD en GPW aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) hebben het kwaliteitszegel ‘topopleiding’ behaald. Het predicaat wordt door de Keuzegids Deeltijd & Duaal 2014 toegekend aan excellente opleidingen met een score van meer dan 75 punten. Sociaal Pedagogische Hulverlening (SPH) scoorde 86 en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) 88 punten van de 100 punten. Daarmee zijn beide opleidingen lijstaanvoerder in hun vakgebied.

De Keuzegids oordeelt over MWD: “De CHE biedt een uitstekend programma, dat met bevlogenheid gedoceerd wordt. Daarnaast voelen toekomstig maatschappelijk werkers zich goed voorbereid op hun toekomstige loopbaan. Bovendien is de toetsing, die bij veel andere hogescholen juist een kritiekpunt vormen, hier prima op orde.” Ook bij de SPH blijken studenten zeer enthousiast over bijvoorbeeld het programma en docentkwaliteit. Als ander goed punt wordt de kans op een diploma genoemd.


GPW ook topopleiding

De deeltijdopleiding Godsdienst en Pastoraal Werk (GPW) kreeg het zegel topopleiding met een score van 78. Zij oogsten vooral lof op de thema’s ‘docenten’, ‘programma’ en ‘voorbereiding op loopbaan.’ De deeltijdopleiding Verpleegkunde zette met 74 punten eveneens een sterke score neer. Ook zij werden op bovenstaande thema’s zeer goed beoordeeld.

De Keuzegids beoordeelde alle deeltijdopleidingen op criteria als: toetsing, programma, docenten, faciliteiten, vaardigheden, info& contact voorbereiding op arbeidsmarkt en diplomarendement en baseert zich daarbij op input van studenten en experts.

Bron “Keuzegids Deeltijd & Duaal 2014”, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). www.keuzegids.nl.