Evita van Roest
  • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
  • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

29 mei 2015 Burgemeester Van der Knaap te gast bij interactief college CHE

Bedrijfskunde- en HRM-studenten vragen burgemeester uit op tal van onderwerpen

De Edese burgemeester Cees van der Knaap was vrijdagochtend te gast op de CHE bij een college voor Bedrijfskunde- en HRM-studenten. In het format van ‘College Tour’ gingen de studenten onder leiding van Lid van College van Bestuur Ton Bestebreur in gesprek met Van der Knaap over uiteenlopende onderwerpen rondom publiek bestuur, studeren en de stad Ede.

Één van de belangrijkste punten die Van der Knaap de studenten meegaf, was het belang van samenwerking: “Als burgemeester ben je bovenal een verbinder die boven de partijen staat en het gezamenlijk belang voorrang geeft boven deelbelangen. Ook werkgevers, werknemers en overheid moeten elkaar blijven opzoeken om innovatie mogelijk te maken, ook in Ede .” Als oud-vakbondsman drukte hij de studenten op het hart om ook zelf aan te sluiten bij  een belangenorganisatie, omdat je samen nu eenmaal meer bereikt dan alleen.

 

Zijn standpunt over de zondagsopenstelling van winkels in Ede hield Van der Knaap desgevraagd zorgvuldig in het midden. Hij riep studenten wel op te komen stemmen op 10 juni bij referendum over de winkeltijdenwet in Ede.

 

De slotvraag van het college ging over de inzet van de burgemeester voor een aantrekkelijker studentenleven in Ede. Dat draagt Cees van der Knaap  een warm hart toe: “Ik zie het een studentensociëteit in Ede graag zo snel mogelijk gestalte krijgen om van Ede nog meer een studentenstad te maken!”