Evita van Roest
 • Evita Roest

Evita Roest

Student SPH

 
Nicole van Roekel 1 okt

Nicole van Roekel

Student Communicatie

 
Jorre van Geerenstein 1 okt
 • Jorre van Geerenstein

Jorre van Geerenstein

Student Bedrijfskunde MER

 

CHE nieuws

 • 26 september 2017

  CHE volgens Keuzegids HBO 2018 Beste Middelgrote hogeschool

  De Christelijke Hogeschool Ede is ook dit jaar uitgeroepen tot beste middelgrote hogeschool van Nederland. Zo is te lezen in de Keuzegids HBO 2018 die vandaag verscheen. Die beoordeling is gebaseerd op studenttevredenheid, studierendement en expertoordelen.

 • 14 september 2017

  Meer studenten kiezen voor tweejarige Associate degree opleiding

  Nederlandse hogescholen mochten vorige week ruim dertig procent meer eerstejaarsstudenten voor Associate degree (AD) opleidingen verwelkomen dan in september 2016. De AD is een nieuwe tweejarige studie in het hoger onderwijs, die opleidt tot functies tussen mbo4- en bachelor niveau (niveau 6). Ook de Ad-opleiding Sociaal Werk in de Zorg van de CHE groeide flink en heeft een instroom van ongeveer 60 studenten. De CHE hoopt in september 2018 met een aantal nieuwe Ad-opleidingen te starten.

 • 11 september 2017

  Onderzoek naar Bijbelgebruik in christelijk onderwijs

  De Bijbel wordt in de volle breedte van het christelijk onderwijs op veel verschillende manieren gebruikt. Leraren en leidinggevenden ervaren wel uitdagingen bij het gebruik van de Bijbel in de klas en de school: leerlingen zijn niet altijd geïnteresseerd, en ook collega’s weten soms niet goed wat ze met de Bijbel aan moeten. Leraren geven ook aan dat ze kennis en vaardigheden missen, met name om het gesprek met leerlingen te voeren en hen in staat te stellen zelf betekenis in de Bijbel te ontdekken.

  Dat blijkt uit een kwalitatief onderzoek in opdracht van Verus naar de plaats van de Bijbel in het christelijk primair en voortgezet onderwijs. Corina Nagel-Herweijer en dr. Elsbeth Visser-Vogel voerden het onderzoek namens de Protestantse Theologische Universiteit en de CHE uit.

 • 07 september 2017

  CHE medeorganisator symposium Van Religiestress tot hete hangijzers

  Op 23 september 2017 vanaf 21.00 uur vindt bij KRO-NCRV in Hilversum opnieuw de Nacht van de Theologie plaats. Voorafgaand aan de ‘Nacht’ is er het symposium Van Religiestress tot hete hangijzers, godsdienstgesprekken in de 21e eeuw van 17.00 tot 20.00 uur. De CHE is een van de initiatiefnemers van het symposium.

 • 05 september 2017

  Dr Rinke van Hell nieuwe interim-lector Geloven in Context

  Met ingang van 1 september 2017 is dr. Rinke van Hell aangesteld als interim-lector Geloven in Context van de opleidingen Godsdienst Pastoraal Werk en Leraar Godsdienst/Levensbeschouwing aan de CHE. Dr. Van Hell vervangt lector dr. René Erwich, die voor langere tijd naar het buitenland vertrekt.