Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Ervaring Rick Timmermans

 Studie Journalistiek afgerond: 2010
 Werkt als freelance journalist (zzp)
 Eigenaar van: www.ricktimmermans.eu


Wat houdt het Leaders of Influence-programma in voor jou?
“Ik heb een fijne coach om mee te sparren, dat is prettig. Een goede coach spiegelt. Ik zie hem drie keer per jaar. Ik ben ‘leerling’ en wil ‘meester’ worden in mijn vak.  Leiderschap is jezelf leren kennen en leren om fatsoenlijk leiding te geven aan jezelf. Hoe reageer je op situaties, hoe ga je met teleurstellingen om?”

Wat drijft jou om het Leaders of Influence-programma te volgen?
“Zeker als ZZP’er heb ik een organisatie nodig waar ik mee kan sparren. Ik vind het prettig om na te blijven denken, geprikkeld te worden. Ik bespreek met mijn coach waar ik tegenaan loop. En drie keer per jaar hebben we bijeenkomsten per regio, dan komen er zo’n 20 mensen bij elkaar met wie je interessante gesprekken hebt. De volgende keer gaat het over veerkracht.” 

Je grootste winst uit dit programma?
“We hebben tijdens het programma persoonlijkheidstesten gedaan. Dat heeft veel inzicht gegeven. Ik weet nu welk werk me gemakkelijk afgaat en waarom, maar ook waarom ander werk me niet bevalt. Bovendien kan ik mensen gemakkelijker inschatten; niet iedereen heeft hetzelfde voorkeurgedrag.”

Zit je op je plek als freelancer?
“Dat is een vraag die steeds terugkomt. Het heeft voordelen; ik kan zelf mijn dag indelen en ik ga straks vier maanden met mijn vrouw mee naar Afrika. Maar ik heb geen baas die achter mijn broek aanzit, geen kantoor en geen collega’s. Het is een kunst om daarmee om te gaan. De ene keer gaat dat gemakkelijker dan andere keer. Ik doe nu wat ik mooi vind, dat weerhoudt me om een baan te zoeken.”

Kun je het Leaders of Influence-programma aanraden?
“Zeker. Je hebt er altijd wat aan. Het helpt bij het maken van keuzes. Het zijn zes activiteiten per jaar, dat is goed te overzien. Als je serieus met je carrière bezig wilt zijn en er op een leuke en goede manier in wilt staan, ligt het voor de hand om te solliciteren naar het traject. Je hoeft geen managementfunctie te hebben. Dat heeft niemand die afgestudeerd is.”