Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Ervaring Anneke Schaap

 Studie Communicatie afgerond: 2010
 Werkt bij: Stichting Dorcas
 Eigenaar van: Anneke Schaap Communicatie & Advies


Wat houdt het Leaders of Influence-programma in voor jou?
“In dit traject ontdek ik wat mijn visie is, waar mijn talenten liggen en hoe je die in de maatschappij kunt inzetten. We denken veel na over leiderschap, maar dat betekent niet dat je directeur moet zijn of worden. Leidinggeven zit overal. Aan je eigen leven moet je ook leidinggeven.”

Wat drijft jou om het Leaders of Influence-programma te volgen?
“Ik wil vanuit mijn vak een rol vervullen in de samenleving. Toen ik afgestudeerd was, wist ik dat ik niet bezig wilde zijn met de vraag hoe ik zo snel en effectief mogelijk carrière zou kunnen maken. Daarom vond ik het heel prettig om bezig te zijn met vragen als: wie ben ik, waarin wil ik groeien en wat wil ik betekenen voor de maatschappij?”

Je grootste winst uit dit programma?
“Ik ben twee jaar op zoek geweest naar een baan. Dat is best een lange periode, zeker als je net van school komt. In het traject met mijn coach werd steeds helderder wat ik leuk vind en wat juist helemaal niet, en waarom. Ik ging gerichter solliciteren of functies die echt bij mij passen.” 

Zit je op je plek bij Dorcas?
“Het bevalt me tot nu toe ontzettend goed. Wat voor mij heel relevant is, is dat het een betekenisvolle rol kan spelen. Dat kan ik nu doen. M’n werk doet er toe.”

Kun je het Leaders of Influence-programma aanraden?
“Ja! Die eerste stappen in het traject, solliciteren en het assessment, zijn al heel inzichtgevend. En je leert in het traject nieuwe mensen kennen. We voeren mooie gesprekken onderling. We praten over dienend leiderschap, hoe ga je om met stress en spanning, keuzes maken, omgaan met verwachtingen van leiders? We behandelen allerhande thema’s, want die zijn relevant voor de keuzes die je gaat maken in de toekomst.” 

Belangrijk voor nieuwe deelnemers?
“Je gaat het traject echt volgen vanuit je persoonlijke motivatie. Dan haal je er het beste uit.”