Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Wednesday 11th

Vanochtend was het weer vroeg dag. We hadden onze mooiste kleren uit de kast gehaald en waren daarmee helemaal business proof. Om 08:30 uur stonden we met z'n allen klaar om naar Amway te gaan. Amway is een internationaal marketing- en verkoopbedrijf, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Ada, Michigan. Het gebouw van Amway is te herkennen aan alle vlaggen vanuit de hele wereld die voor het gebouw wapperen. Het terrein van Amway is zo enorm groot dat er bussen rijden op hun eigen terrein om zo mensen te vervoeren. Na een introductie van Ronald Schut over het bedrijf, kregen we een rondleiding van Sue. En wat deed ze dit met onwijs veel enthousiasme en kennis. Van een theater naar een soort expositieruimte, naar de fabriek tot aan de afdeling Resource & Development, we hebben enorm veel gezien.

Om iets over 12 waren we terug en konden we even lekker gaan lunchen. Om vervolgens een echte les te gaan 'volgen' met de Amerikaanse studenten. De één ging naar de les Creativity, de ander naar Imagination in Culture en anderen weer naar Western Civilization. Ook dit was een bijzondere ervaring, om mee te maken hoe de lessen gaan op een Amerikaanse universiteit. Naast alle verschillen zijn er ook gelijkenissen met de Nederlandse scholen; ook hier vallen studenten weleens in slaap.

We gaan nu het verhaal afronden, want Eva en Mattheo zijn druk bezig met pannenkoeken bakken voor zowel Nederlandse als Amerikaanse studenten. Dat wordt en werd een feest! 

Herken het gebouw van Amway aan de gigantische wereldbol.

Presentatie van Ronald Schut van Amway.

Myrthe neemt met volle concentratie alle informatie op.

Sue neemt ons mee in het leven van Amway.

There is no future without the history. Dit geldt ook voor Amway.

Huh? Waar ligt Venlo?

Ben je eindelijk in Amerika, moet je alsnog lessen volgen.

Nee grapje, de lessen waren heel erg interessant.

En ook wel leuk.

Zoek de Nederlandse studenten.

Als we wel zijn ingelicht, is er 5 kg pannenkoekmeel "verbakken".

En daarna met z'n allen smullen.