Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Tuesday 10th

Vanochtend mochten we eindelijk weer een keertje uitslapen, na al die vroege ochtenden. Om half 10 verzamelden we om naar Mel Trotter te vertrekken, eindelijk waren de social workers aan de beurt om wat van hun interesse te bekijken. Mel Trotter is een organisatie, die zich o.a. inzet voor dakloze mensen en gezinnen. Dit is de op één na grootste daklozenopvang in de staat Michigan. Ze bieden verschillende trajecten aan, van detox tot een baan of een huis helpen vinden. Met als doel om zo snel mogelijk weer te re-integreren in de samenleving. Ook heeft Mel Trotter een nachtopvang waar 150 daklozen op stapelbedden in één ruimte liggen, waar geen frisse lucht hing. Dit was heel heftig om te zien.

’s Middags hebben we geluncht met de staff van de Cornerstone University. Het was erg boeiend om met de docenten te spreken over het vakgebied van onze opleidingen.

Na de lunch hadden we een heerlijke semi-vrije dag om aan onze groepshypotheses te werken. Dit is een opdracht vanuit school. We hebben gesproken met verschillende Amerikaanse studenten over onze hypotheses. Sommige gesprekken waren super gezellig, andere een beetje ongemakkelijk.. 

Na het diner zijn we allemaal naar de schietbaan Silver Bullet vertrokken. Voor velen was dit een kick om te doen, voor sommige minder. Iedereen mocht zes verschillende geweren proberen, van een Savage Mark II ZZ Ir tot een Ruger GP100 38 Special. Na dit schietavontuur hebben wij duidelijk gezien dat er in Amerika minder striktere regels zijn omtrent wapens dan in Nederland. In Amerika hoef je alleen je paspoort te laten zien om een wapen te kopen. Toen we eindelijk uitgeschoten waren, rond een uurtje of 11pm, zijn we naar huis gegaan en wil de schrijfploeg nu gauw naar bed. Daag!

De kou en regen trotseren. Op naar Mel Trotter.

Dennis Van Kampen, CEO, vertelt ons het inspirerende verhaal van Mel Trotter.

Rondleiding bij Mel Trotter.

Kun je je voorstellen dat hier 150 daklozen slapen?

Etenstijd! Even een hapje doen met de staff en faculty van de universiteit, waarbij de staff uitlegt hoe de universiteit in elkaar steekt.

Aan de staff kunnen wij ook vragen stellen m.b.t. onze opdracht en kunnen delen van wat we tot dusver hebben gezien.

Jaaaa! We gaan schieten. Maar eerst even het papierwerk in orde maken.

Niet James Bond maar Jessica Bond?

Let's take a selfie.

Niet geschoten is altijd mis.