Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Thursday 5th

Na een heerlijk ontbijt zijn we met z’n allen vertrokken naar Our Daily Bread Ministries in Grand Rapids.
Our Daily Bread is een organisatie die door middel van radio, televisie, boeken en vele andere middelen probeert om materialen te verspreiden om mensen te helpen in relatie met God. We hebben een rondleiding gehad. Niet een taaie rondleiding, maar echt een leuke. Deze mensen hebben zo’n passie voor hun vak dat ze echt enthousiast vertellen. We kregen ook nog een leuke goodiebag mee.

We waren wat eerder terug dan verwacht, dus we hadden even wat vrije tijd. Tijd voor wat contact met Nederland. Als het bij ons lunchtijd is, is het bij jullie net avond. Prima tijd voor beiden om even te Skypen. Rond half 2 stapten we weer in de auto richting WoodTV8. Een lokaal tv station. Naja, lokaal. Gemiddeld kijken er 650.000 huishoudens naar de programma’s van WoodTV. s’ Avonds uiteraard meer, maar toch. We waren behoorlijk onder de indruk. Maranda, de presentatrice, had van alles voor ons bedacht. Voor het programma ‘Maranda Where You Live?’ gingen we eerst buiten filmen. Philip en Rianne mochten op ‘big flip flops for in the snow’ lopen. Daarna verder er aan een aantal wat vragen gesteld over de winter in Nederland. En ja, het is hier koud dus we vonden het prima toen we weer naar binnen mochten. Maranda liet ons de studio zien waar de programma’s worden gefilmd. Het journaal wordt hier elke dag gemaakt. Ook daar mochten we met z’n allen voor de camera staan. We zullen later het filmpje posten!
Nadat we Maranda een cadeautje hadden gegeven zijn we snel richting de universiteit gereden. We zijn zo snel mogelijk naar de lobby gerend, hebben de tv aan geslingerd en TADAAA! We waren op tv! Het was heel erg gek om dit te zien, maar vooral ontzettend leuk!

Al vrij snel was het weer tijd voor het avondeten. Vanavond kregen we sperzieboontjes, aardappeltjes en soort schnitzel op het menu. We hebben genoten :) Het kan zijn dat jullie vanavond niet zoveel van ons horen. We hebben namelijk een spelletjesavond met de hele groep. Tot morgen!

Typisch Nederlands: je eigen ontbijt halen bij de supermarkt (Meijers).

Our Daily Bread. Na deze algemene uitleg bleek het toch geen bakker te zijn, maar een christelijke uitgeverij.

Vol trots wordt ons verteld over de digitale printer van maar liefst een half miljoen dollar.

Even een groepsfotootje tussendoor bij Our Daily Bread.

71 jaar en nog steeds vol enthousiasme aan het werk. Hij verdient een lekkere Nederlandse stroopwafel.

Vooruit! Omdat wij zo beroemd zijn, willen wij best een interview geven met 12 graden onder nul.

Our moment of fame at the television show ‘Maranda Where You Live’, WOTV 4 Women. 

Onze Kor moest natuurlijk ook even op de foto met Maranda, de beroemdheid van Michigan.

In de studio, serious business. 

TROTS! We zijn op TV.

Op z’n Nederlands; een gezellige spelletjesavond met o.a. 30 Seconds, Beverbende en Ligretto.