Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Thursday 12th

Vanochtend konden we weer heerlijk 'uitslapen'. Heerlijk om de dag rustig te starten. Beginnen met een ontbijtje en daarna aan onze projecten werken.
Om half 12 stond de lunch klaar, heerlijk Amerikaans weer. Om 12:30 gingen we richting Helen DeVos ziekenhuis, een kinderziekenhuis. En niet een ziekenhuis zoals wij hem kennen met de witte muren en de ongezellige sfeer. Kleuren, kunst en een vrolijke sfeer. Is dat niet bijzonder voor een ziekenhuis? Opgesplitst in twee groepen kregen we een "tour" door het ziekenhuis. Hierbij zagen we een simulatie lab, een interactieve playground, een ruime privé kinderkamer met een bad, televisie en een uitklapbare slaapbank voor de ouders, een kapel en nog meer. Indrukwekkend was het zeker. 

 

Om half 3 verlieten we het ziekenhuis na een leerzame tour en gingen we richting Tanger Outlet Mall. Yes, de vrouwen zijn blij. Shoppingtime! (stiekem waren sommige mannen ook heel blij. Uit betrouwbare bronnen blijkt dat één man meer heeft gekocht dan alle vrouwen bij elkaar.) Maar ook wij vrouwen waren zeker gelukkig. Broeken van de Levi's voor maar 27 dollar. Wat een koopje!
En om even naar het oude vertrouwde te gaan, even langs de H&M. En zoals we het kennen, hadden sommige mannen weinig zin om te gaan shoppen. Er ging dan ook één busje eerder naar huis. Een bussie, een bussie, een bussie vol met mannen. 
Wat later vertrokken ook de laatste busjes. Een bussie, een bussie, een bussie vol met vrouwen. (En stiekem ook twee mannen, die het shoppen zo leuk vonden dat ze zelfs de taxi naar huis wilden nemen, zodat ze even konden blijven.) Op naar de campus. Maar natuurlijk niet voordat we even langs de Starbucks zijn geweest. Met onze dosis cafeïne weer binnen konden we aanschuiven bij het eten. Echte Amerikaanse hamburgers. Wat wil een mens nog meer? En om onze heerlijke, maar vette, maaltijd goed af te sluiten gingen sommigen van ons opstap met Jordan, onze Amerikaanse vriendin/begeleider.
Stiekem pakte we de auto, waar ze de sleutels nog van had, en reden naar de overkant van de campus. We hadden natuurlijk kunnen lopen, maar liever lui dan moe toch? En nu: ice ice baby! Een heerlijke ijsje. Nu kunnen we, met onze hamburgerbaby in onze buik, een heerlijk avondje tegemoet gaan.
Oh, nog even snel allemaal onze was doen. Voor de vrouwen, op naar het verboden mannen gebied om daar wasmiddel te halen. Ssssst. Laat het Cornerstone niet weten. Ons geheimpje toch? 

 

Met Aron werd het Kuyper College in Grand Rapids bezocht.

We konden een college over World View bijwonen.

Eddie Mercado en Daniel Kroeze werden uitgebreid geïnterviewd.

Na de lunch gingen we naar het Helen DeVos kinderziekenhuis.

Amy, één van de managers, leidde ons rond in het ziekenhuis.

Er waren goed uitgeruste simuleerruimtes waar het personeel een aantal vaardigheden konden oefenen.

We mochten zelfs een kijkje nemen in een kinderkamer.

Dik een jaar geleden was er in Grand Rapids een grote Outlet geopend.

Er werd massaal ingekocht, want de prijsstelling viel reuze mee.

De winkels waren niet alleen populair bij de vrouwen, maar ook de mannen waren uit op een koopje.

's Avonds deden we Bijbelstudie met drie groepen.

Er werd heel openhartig n.a.v. Deut. 8:1-18 gesproken over onze reis.