Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Monday 9th

Nadat we vanmorgen erg vroeg moesten ontbijten, zouden wij om 08.00uur vertrekken naar het plaatsje ‘Holland’. Nadat er een aantal studenten wat later waren en zelfs een student finaal door zijn wekker heen is geslapen, zijn we uiteindelijk iets vertraagd gegaan. Eenmaal aangekomen in ‘Holland’ zijn we naar een klein dorpje gegaan wat Dutch Village heet. In dit dorpje staan allerlei Nederlandse huisjes. Helaas was het dorpje dicht en konden we alleen de souvenir winkel bezoeken, waar een Nederlands sprekende werknemer een deel van de groep heeft uitgelegd wat het nut is van klompen..

Vervolgens zijn we vertrokken naar Grand Haven, waar we over de bevroren golven van ‘Lake Michigan’ konden lopen. Lake Michigan is het grootste meer van de staat Michigan, het was dan ook een bijzonder beeld om een deel van het water bevroren te zien. ’s Middags hebben we lekker geluncht bij bakkerij de Boer. Bakkerij de Boer is door Nederlanders begonnen, het was alleen jammer dat ze de Franse vlag op de menu kaart hadden staan ha-ha. Hier konden de hongerige studenten en onze eindbaas Kor lekker Hollandse kroketten eten, hmmmmm.
Nadat de buikjes rond en vol gegeten waren zijn we naar ‘Herman Miller’ gegaan. Dit is een innovatief bedrijf in het maken en verkopen van (bureau) stoelen. Dit uitje was vooral gericht op de bedrijfskunde studenten, een aantal anderen hadden het dan ook moeilijk om de ogen open te houden. Verder was het best interessant! Hierna kregen we een rondleiding waarin werd verteld dat ze vooral bezig waren met creatieve werkplekken creëren om zo de effectiviteit van het werk te bevorderen. Hun streven is om meer een ‘starbucks werk omgeving’ te creëren in plaats van suffe kantoren. Allrightie, door naar de volgende activiteit.
Op de terugweg naar de campus is nog even een snelle stop gedaan om de laatste boodschappen voor de aankomende dagen te halen. Een snelle stop was de bedoeling, maar dit kwartier liep per ongeluk uit tot drie kwartier. Na te hebben gedineerd op de campus heeft een deel van de groep zich heerlijk dik aangekleed om een fantastische avond tegemoet te gaan in Grand Rapids. Namelijk, schaatsen @Rosa parks. Dit beloofde een prachtige avond te worden waarin de Nederlandse studenten zich zouden mengen met de Amerikaanse studenten. Vol spanning is de groep naar Grand Rapids gereden, wat hadden ze er zin in!! Eenmaal aangekomen in Grand Rapids, bleek de schaatsbaan dicht op maandagavond…..
Met gebogen hoofd is de groep studenten vervolgens teruggekeerd naar de campus. Maar zo volwassen en flexibel als we zijn, waren we er gauw overheen. Nu zijn we lekker met een deel van de studenten en wat Amerikaanse studenten American Football op de beamer aan het kijken. Al met al was het een mooie dag. Slaap lekker daar in Nederland en tot morgen!!

We zijn weer thuis! 

Even een souvenirtje kopen voor thuis; typisch Amerikaans. Oh nee, Nederlands.

Say cheese!

Een bakkie pleur in Holland, Michigan

Voorzichtig betreden we het bevroren en besneeuwde Lake Michigan.

Antartica?

Keuzes, keuzes; gaan we voor een broodje kroket of toch erwtensoep?

Niets gaat boven het eten van thuis.

Aandachtig luisteren naar de presentatie bij Herman Miller.

En de meesten blijven geconcentreerd luisteren.

Sir, I have a question!

Even testen hoor, die tijdloze meubels.