Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Zondag 6 januari 2013


Vandaag is het zondag en we gaan dus naar de kerk. We zijn per twee of drie personen ingedeeld in groepjes om zo verschillende kerken te bezoeken met een gastgezin.


Onze kerk (Guze, Sanne en Peter) is de Ada Bible Church. We worden om kwart over tien opgehaald door een erg sociaal en vriendelijk stel van beide dertig jaar, die in juli hun eerste kind verwacht. James en Lisa Link. De dienst begint om elf uur, maar we gaan eerst even langs de Starbucks om koffie te halen. De Starbucks waar we gisteren waren met de hele groep voordat we naar het museum van president Ford gingen. Helaas ging het fout met het opschrijven van mijn naam, in plaats van 'Peter'  stond er 'Beter' op mijn beker.
Daar aangekomen blijken we nog prima in het geheugen van het personeel te staan. Ook dat er iets mis ging in het opschrijven van mijn naam. Nadat ik het nog even duidelijk herhaald heb, heb ik er alle vertrouwen in dat het dit keer gaat lukken: helaas. Wederom 'Beter' op mijn mok. Ieder van ons springt met de koffie in de auto en we rijden naar de kerk. Een bioscoopachtige, grote gloednieuwe kerk waar het volloopt met mensen. Allemaal met koffie.

 

Techniek wordt hier goed gebruikt. Met drie enorme schermen en een prachtige presentatie worden we verwelkomd en de dienst begint met gezang door drie zangers met talent, ondersteund door viool en gitaar. Het zingen gaat staand en koffiedrinkend.
 


De preek gaat over Leviticus, en over de geit die alle zonden van het volk meeneemt en daarna de woestijn in gestuurd wordt. Met humor, passie van de spreker en een echte geit wordt de aandacht enorm goed vastgehouden. De kerk zit, in tegenstelling tot de meeste Nederlandse kerken, stampvol.


Na de dienst gaan we lunchen bij ons gastgezin. Mevrouw Link (meisjesnaam: Van Dyke...) heeft zich enorm voor ons uitgesloofd met een salade, pasta en een mierzoet overheerlijk toetje. Gelukkig eens wat anders dan hamburgers en vette pizza's (en dan heb ik het nog niet over de liters cola inclusie refills). Ikzelf heb enkele mooie en interessante gesprekken met meneer James rijden we nog een rondje door Oost-Grand Rapids waar enorme huizen staan tegen ontzettend lage prijzen. In de meeste bewoonde huizen wonen 6-8 gezinnen.De dag was weer vol nieuwe ervaringen en kostte ons veel energie. We nemen afscheid van ons hostgezin en gaan even chillen. De avond spenderen wij met Amerikanen die ik met Jannike, Daphne en Jorian klaverjassen leer. Mijn kamergenoot Derek Mayer (Dirk Meijer dus...) pakt het spelletje verdraait snel op...Morgen gaan we naar Detroit. We zijn ontzettend nieuwsgierig naar de verlaten gebieden en de leegstaande gebouwen, maar ook naar het museum en de autofabriek van Henry Ford. Daar hebben we vast wel 5 uur heen en weer rijden voor over.

Groeten Peter Blokhuis