Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Woensdag 16 januari 2013

Onze allerlaatste werkdag in Grand Rapids is aangebroken! Hoewel sommigen van ons naar huis verlangen.. wij gaan het Amerikaanse overdadige leven missen. Een aantal hebben daarom vanmorgen voor het laatst genoten van het uitgebreide ontbijt in het cafetaria van Cornerstone University..

Om 09.15 kregen we college van Chip. Het werd een interactief college over de situatie in Detroit waar we vorige week maandag geweest zijn. Al onze vragen konden we op Chip afvuren en hij gaf er antwoord op. Wat verrassend bijzonder was aan dit college over Detroit was is dat Chip heel optimistisch was over de toekomst van Detroit. Hij zag nog volop mogelijkheden en hoopte dat er mensen zouden zijn die in Detroit gaan investeren.

Na dit leerzame college mochten we allemaal onze koffers gaan pakken. De eerste 6 mensen vertrekken vanavond al naar Miami en de rest zal morgenochtend in de vroegte vertrekken. Voor onze volgende activiteit genoten we ook nog van een uitgebreide lunch met pizza, worteltjestaart, sla en andere (ongezonde) lekkernijen.

’s Middags was het uitje voor de studenten van Academie Sociale Studies onder ons. We bezochten Mel Trotter Ministries. Dit is een christelijke organisatie die hulpverlening bied aan daklozen. Met zijn allen kregen we een rondleiding door het gebouw, door de dagopvang, de emergency opvang, de langere verblijfplekken en de supermarkt. Het was een enorm groot en mooi gebouw waar vrouwen en mannen gescheiden onderdak konden krijgen.

Mel Trotter zou geen enkele dakloze ooit afwijzen. Iedereen is welkom want zo is dat ook bij Gods liefde. Er zijn dan ook ruim 500 bedden in deze instelling. Wat zeer bijzonder is aan deze organisatie is dat deze draait op voornamelijk vrijwilligers en qua geld, volledig op donatie.

Voor een organisatie van deze grootte zal dat in Nederland zeker niet haalbaar zijn. Zeer bijzonder om te zien. Onze gids noemt dat ook dat de mensen in Grand Rapids zeer vrijgevig zijn!

Dan mogen we nog even onszelf vermaken tot het  ‘Going-away-event’ begint. We gaan samen met onze roommates, gidsen en sommige professoren eten. We eten Italiaans, onder ander lasagne waar van sommigen zeker menen te weten dat deze geproduceerd zijn bij Request Food waar we vorige week woensdag zijn geweest.

Gelukkig smaakt het heerlijk en we hebben Tiramisu toe.

Natalie en Matt (onze geweldige gidsen/begeleiders/vrienden/of wat dan ook, ze waren belangrijk voor ons) houden een speech. En niet zomaar een speech. Er worden verschillende ECHTE AMERIKAANSE AWARDS uitgereikt.

Onder andere de ‘already married-award’, de ‘I can’t hear you-award’, the ‘White rabbit-award’ en de ‘Sherlock Holmes-award’. Wat de betekenis achter al deze bijzondere namen was dat houden we maar even geheim.. maar grappig was het zeker!

Ook mag Daphne met behulp van een powerpoint en filmpje (made by Roos) iedereen heel hartelijk bedanken voor wat ze voor ons gedaan hebben.

Zeker Matt en Natalie verdienen een hard applaus. Allemaal mooie Delftsch blauwe serviesstukken worden cadeau gedaan! Zelfs Professor Stamm werd vereerd met een cadeau voor al het voorbereidende werk.

En dan, ja dan is het moment echt daar.. Gesnif, gehuil en geknuffel! De eersten gaan ons verlaten. Er worden nog wat foto’s genomen en dan zwaaien we allemaal heel hard. Veel plezier in Miami!

Wat kun je in twee weken veel nieuwe vrienden maken. Er worden talloze foto's gemaakt.

En dan moet op het eind nog snel een groepsfoto gemaakt...

De cadeaus van Cornerstone worden aangetrokken en opnieuw moet er een foto worden gemaakt.

Om 21.00 uur gaan we nog even met zijn allen naar Meijers (mega-supermarkt) om reisinkopen te doen of laatste bedankjes voor onze roommates te kopen! En dan is het al snel bedtijd want ja.. morgen gaat de wekker 06.00 uur en voor sommigen zelfs nog eerder...

Marije.