Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Vrijdag 4 januari 2013


Vrijdag 4 Januari

Vandaag is de officiële eerste dag op Cornerstone University met de hele groep. We kregen de keuze om vanmorgen naar het ontbijt te gaan of om lekker uit te slapen. Je zult het wel raden… 3 diehards zaten om kwart over 7 aan het ontbijt en de rest lag nog lekker in z’n bed.

Half 10 moesten we allemaal klaar zijn voor de introductie tour op het Cornerstone. De groep werd in tweeën gesplitst en we konden vertrekken. Cornerstone heeft voor elk vak verschillende afdelingen en uitgebreide faciliteiten. Ook is het ontzettend gaaf dat ze hun eigen basketbal hal hebben. Misschien ook een idee voor de CHE ;)

Midden op het terrein van de University staat een kleine chapel, waarbij het volgende verhaal werd verteld.

Als een jongen een meisje ten huwelijk vraagt op het Cornerstone doet hij dit onder de chapel. Vervolgens moet hij omhoog klimmen op een paal en aan de bel ringen. Is dit gebeurd komt hij naar beneden en wordt hij door zijn vrienden in het meer gegooid. Zelfs in de winter… ;) De rest staan er allemaal met fakkels om heen. Het is ‘one big happening’ .

We sloten onze tour af met de hele groep en we kregen de volgende keuze. Eerst lunchen en daarna WIFI regelen of eerst WIFI regelen en daarna lunchen. Wij verslaafde Hollanders kozen voor het tweede… WIFI!!

Vervolgens zat iedereen onder de lunch dus met zijn neus in z’n telefoon. Heerlijk, we zijn in Amerika maar we mogen uiteraard niks van thuis missen;)

Na de lunch zijn we naar Meijer Gardens geweest. Dit is een soort museum met een grote binnen en buiten tuin. Omdat we er nog net voor 6 januari waren stonden er nog van elk land een kerstboom. Ook een van Nederland met allemaal molens, klompen en vrouwen in klederdracht.

Vervolgens gingen we weer met z’n alle in de busjes en reden we naar een mega supermarkt. Hier konden we allemaal even drinken en lekkers inslaan. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt.

De dag was al weer voorbij en we gingen terug voor het diner. Het eten hier is echt totaal geen straf, want je kunt echt van alles eten. Salade, pizza, groente, vlees, tosti’s etc. En als toetje kon je vanavond onder andere appeltaart, brownies en ijs eten. Al met al, we zullen eerder dikker dan dunner terug komen vanuit Amerika;) Dus lieve ouders, boek dat abonnement op de sportschool maar vast!

 

Om het weekend goed in te luiden, gingen we vanavond naar een ijshockey game. Erg gaaf om dat mee te maken. Het waren de Griffens tegen de Burrows. Wij waren voor de Griffens en door onze Hollandse aanmoedigingen en luid geschreeuw hebben ze met 5-2 gewonnen en hadden we een prima avond gehad.

 

Iedereen duikt nu lekker z’n bed in, dus ik ook, morgen moeten we ons weer om 9 uur melden voor een mooie nieuwe dag!

Lieve groetjes van Joyce.