Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Vrijdag 11 januari 2013


Off to Chicago, Illinois.

Vandaag gaat de rit naar Chicago - een verbastering van het indiaanse woord voor ‘wilde ui’ of ‘wilde knoflook'. Chicago hoort in het rijtje New York en Los Angeles als het gaat om stadsgrootte.
Halverwege de reis hebben we een stop gemaakt bij een grote outletboulevard, a la Bataviastad. Alle grote merken zoals Banana Republic, Tommy Hilfiger en sportmerken als Nike en Puma waren aanwezig en verkochten veel oude collecties tegen kortingen van meer dan 80%.
Toch was het er vrij uitgestorven, wij hadden vaak de winkel voor onszelf. Aan het einde van deze shopping-opportunity was het niet geheel onverwacht dat alle mannen met lege handen stonden en dat de vrouwen hun drang niet konden weerstaan en met 2 tasjes vol spullen (het was ècht heel goedkoop hoor!) weer voldaan de bus ingingen.

Verder onderweg naar Chicago over de zeer aangename wegen (lees: blokken beton met gaten waar zelfs de Belgen jaloers op zouden zijn. En dan er nog tol voor vragen ook.) zie je al veel industrieën opdoemen.
En net als naar Detroit zag je hier voornamelijk in de voorsteden veel oude, afgebrande huizen. Ook hier was dus niet alles op z'n best.

Aangekomen bij het Hillton Garden Inn hotel werden, nadat de groepen werden verdeeld, de kamers betrokken en waren we voor de rest van de middag en avond vrij.
De Sears-tower hebben we wegens bewolking maar niet bezocht, dit gaan we morgen doen. Sommigen zijn de Magnificent Mile (dè winkelstraat van Chicago; voornamelijk duur) opgeweest om invulling te geven aan de avond en anderen hebben de stad wat beter verkend.


Er is dus niet veel spannends gebeurd vandaag, maar dat zal het komend weekend vast wel goedgemaakt worden.

Jorian Wielink