Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Maandag 7 januari 2013


Piep..Piep.. 07.00 AM. De wekker gaat, opstaan!!


Vandaag staat een trip naar Detroit op de planning. Om 08.00 AM verzamelen op het centrale punt voor vertrek.
Met kleine oogjes stappen we de Cornerstone busjes in voor een rit van ongeveer drie uur naar Detroit.


Bij aankomst in Detroit gaan we als eerste het Henry Ford museum binnen. Een groot museum waarin allerlei modellen van de Ford tentoongesteld staan.
Uiteraard is ook de bekende zwarte T Ford aanwezig!


Naast auto's zijn er ook vliegmachines tentoongesteld. Verschillende situaties van het eerste begin van de vliegmachine zijn nagebootst.
We konden zelfs een nagebootste Boeing 40 vanbinnen bekijken. Een vreemde ervaring als je vanaf Amsterdam met een Boeing 747 naar Chicago bent gevlogen, die is twee keer zo groot! :O


Rond 12.30 PM was het tijd voor de lunch. In het restaurant van het museum waren overheerlijke hamburgers met chips, quiche, pizza en salade verkrijgbaar!! Hmmm!! :)

Een half uur later waren we allemaal volledig verzadigd en klaar voor vertrek naar de Ford fabriek.
Met een bus reden we van het museum naar de fabriek. Daar aangekomen werd ons op bijzondere wijze twee paar films tentoongesteld. De eerste op drie schermen zodat je constant je hoofd moest bewegen om alles te kunnen volgen (was lastig ;-)). De tweede film was amazing. De stoelen stonden op een meter afstand van elkaar, rondom in de zaal waren schermen waarop verschillende beelden werden afgespeeld. Als het van toepassing was in de film waaide er een wind door de zaal, etc. kortom, bijzondere ervaring!
Er volgde een 'rondleiding' door de fabriek. We konden van stap tot stap volgen hoe een Ford Truck van kleine onderdelen tot een volledige auto wordt gemaakt. Overal robots, auto onderdelen, mensen die aan het werk zijn en zéér vriendelijke Amerikaanse mensen die ons tekst en uitleg gaven.15.30: Leaving for Detroit Downtown!
Voor de mensen die het niet weten, Detroit is een stad waar door de crisis veel mensen hun huis hebben verlaten.
Gaandeweg kwamen we steeds meer onder de indruk. Verlaten huizen met ingezakte daken, ingeslagen ruiten, halve huisraden voor de huizen. Bizar!


Van sommige huizen zou je niet verwachten dat er nog mensen in zouden wonen maar er stond een auto voor de deur. Er woont dus blijkbaar iemand! :O


De straten zijn verlaten, weinig mensen te zien en degene die je ziet hebben over het algemeen geen blanke huid. Bijzonder indrukwekkend om hele panden, winkels, huizen, ja.. eigenlijk de hele samenleving zo verpaupert te zien.


Na al deze indrukken vertrekken we weer richten Grand Rapids, Cornerstone University.
Onderweg even eten bij de Mc Donalds, een prima onderbreking van de ongeveer drie uur durende reis! ;-)


Morgen is er weer een dag! Een vrij formeel bezoek aan Amway Grand en een business visit staan op de planning.
Tot morgen allemaal!

Liefs en groetjes vanuit Amerika voor alle ouders, vrienden, vriendinnen, collega's en andere geïnteresseerden en achterblijvers!

Guze van der Tang