Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Maandag 14 januari 2013

Dit was onze eerste rustige dag in het programma. Als we wilden ontbijten, is de eetzaal open van 07.00 - 08.00. Dus wilde je gezond de dag beginnen, dan was er toch geen sprake van uitslapen. 

Als je wilt kun je heerlijk gezond op de campus eten, dit compenseert de snelle maaltijden onderweg. Dan is het vaak een fastfood-honk.

Dus na een heerlijk uitgebreid Amerikaans ontbijt gingen we naar een lecture van professor Brad Stamm, die normaal economie geeft.

Brad is het hoofd van de academie bedrijfskunde en hij was ook erg betrokken bij het to stand komen van het programma, zoals we dat nu krijgen voorgeschoteld.

In Grands Rapids zijn er eigenlijk twee families, die enorm veel voor Grand Rapids hebben betekend. Dat zijn de familie Van Andel en familie De Vos .

Zij doen heel voor de gemeenschap, ze doneren veel aan goede doelen, bouwen grote stadions, geven scholarships en investeren in bedrijven in en rond Grand Rapids.

Begin van de middag zijn we naar het Van Andel kanker researchlab geweest. Daar kregen we een rondleiding over de samenwerking met de universiteit en het onderzoek naar nieuwe medicatie voor kankerbestrijding en de ziekte Parkinson.

We konden helaas alleen via een glazen muur naar het onderzoek kijken. We kwamen behoorlijk onder de indruk van wat er allemaal gebeurde. Voor de rest was het een beetje buiten ons kennis- en interessegebied.

Na de rondleiding gingen we weer terug naar de campus, want we hadden nog veel werk te verzetten voor ons eigen onderzoek. We hebben hier hard aan kunnen werken en zijn de laatste interviews aan het uitwerken. s 'Avonds hebben we met de groep gezellig een filmpje gekeken. Het was een efficiënte dag.

Daphne.