Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Donderdag 3 januari 2013

3 januari: aankomst op Cornerstone University

"BYE GUYS! HAVE A GREAT DAY!" Dat is wel heel enthousiast om een groep klanten, die je alleen een stuk pizza gaf en het toilet wees, uit te zwaaien. Het personeel van de pizzeria waar we in Chicago hebben gegeten, staat  uitgebreid te zwaaien. Dit zijn we niet gewend. Enthousiasme en expressiviteit. All day, everyday. Soms een tikkeltje overdreven, maar van deze enorme vriendelijkheid zouden wij nuchtere Hollanders eigenlijk wel wat kunnen leren.

Chicago is de plaats waar we elkaar als groep ontmoeten, voordat we met de Megabus naar Grand Rapids afreizen. Sommigen komen vanuit New York City, anderen vanuit een hostel in Chicago en een klein gedeelte van de groep ontmoeten we morgenochtend pas.

De Megabus heeft ons door te reserveren op internet rond de 6 dollar per persoon van Chicago naar Grand Rapids gebracht. Daar aangekomen worden we opgehaald door speciale Cornerstone University busjes en naar de universiteit gebracht; een enorm terrein met verschillende gebouwen waar de studenten wonen, sportvelden en gebouwen waar we morgen meer over te weten zullen komen.

Bij aankomst moet er meteen een foto van ons worden gemaakt, om een studentenpasje in handen te krijgen. Dit zijn uiteraard prachtige foto's, aangezien onze ogen op kwart over 3 hangen door de lange reis.
Met ons nieuwe, glimmende pasje om onze nek, treden we het gebouw van de 'dorm rooms' van de eerstejaars binnen. We worden warm verwelkomd en maken kennis met onze gastheren of gastvrouwen: studenten die hun kamer met ons willen delen.

Voordat we onszelf weer kunnen opladen met een paar uurtjes slaap, is er nog een klein kennismakingsfeestje met pizza, frisdrank (uiteraard uit grote flessen, geserveerd in grote bekers) een groep studenten en onze begeleiders.

Het ziet ernaar uit dat alles heel goed geregeld is en we twee hele toffe weken tegemoet gaan. Of, op z'n Amerikaans gezegd: SOOO AMAAAZING!

Angela Poll