Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Donderdag 10 januari 2013

Vandaag zijn we precies op de helft van ons bezoek aan Cornerstone University. Nog een weekje en dan komt het grootste gedeelte weer naar huis. De lucky ones onder ons plakken er nog een paar dagen Miami aan vast. Maar laten we nog niet denken aan onze terugreis, maar aan de geweldige ervaringen die we hebben meegemaakt en nog mee gaan maken.

Vanochtend ging de wekker al vroeg. Iedereen had zich ingeschreven voor verschillende colleges, zoals Business Communication, New Testament en Spiritual Wellness. De eerste colleges begonnen om acht uur, maar gelukkig begon mijn college pas om negen uur.

Samen met Roos en mijn roommate Rachael volgde ik het vak 'Creativity, Innovation and Problem solving'. Don Perini, een heel enthousiaste professor, legde ons het belang van observeren uit. Zonder observeren is het lastig innoveren. Let op onverwachte dingen, of zoals Don Perini zei: "look for moonwalking bears!" Het viel ons op dat het college aantrekkelijk gebracht werd en een goede mix was van opdrachten en theorie. Niks saais aan! Tijdens de brainstorm opdracht 'wat kan er beter aan een fastfood restaurant' konden wij zelfs de Nederlandse snackmuur (automatiekwand) introduceren. Hoe fast wil je je fastfood hebben? Onze Amerikaanse medestudenten waren dolenthousiast!

Na het college was er tijd om aan het onderzoek te werken. Roos en ik doen onderzoek naar het gebruik van Social Media onder Cornerstone studenten. 

Op basis van gesprekken met onze roommates hebben wij een survey opgesteld. Op dit moment hebben we al vijftig ingevulde exemplaren. Dit is vooral te danken aan de mini-stroopwafels van Roos (Amerikanen love stroopwafels!) en de gezellige sfeer in de kantine. 

De colleges duurden tot 12 uur. Soms was het nodig om creatief even in beweging te komen, anders was het wel een hele zit.

Eduard ontmoette Nathan Huizinga, die ook op de CHE een semester had gevolgd. 

Tijdens de lunch is het druk in de eetzaal; tijdens het ontbijt is dat heel anders. 

 

Om twee uur stond bijna iedereen klaar om naar de Silver Bullet Firearms Indoor Range te gaan. Dit is eigenlijk een hele grote gunstore met een training centre. 

 

Eerst werden de nodige papieren ingevuld en vervolgens mochten de rifles en pistols uitgekozen worden. Hoe ouder je was, hoe kleiner het pistool/geweer of hoe groter de kogels.

In groepjes van vier betraden we de range. Onder begeleiding van experts, of in ieder geval personen met ervaring, waagden we onze eerste schoten. Wow, wat een gevoel! Knal, knal, knal! (of in het Engels: bang, bang, bang!) 

 

Stoere kerels moesten natuurlijk de zwaarste wapens uitproberen. 

Zelfs de liefste meiden van onze groep veranderden in ware scherpschutters. Wat een geweldige ervaring! 

Maar van schieten krijg je honger, dus volgde een pizzaparty in de lounge. Het lijkt alsof we alleen maar ongezond eten in Amerika en eigenlijk is dat ook zo. Maar: when in America, act like the Americans! Gezond eten doen we over een week wel weer.

's Avonds ging iedereen zijn eigen weg. Vroeg slapen, film kijken bij Jim Van Stensel (Ocean's Eleven) basketballen of poolen. En natuurlijk werden ook alvast de tassen en koffers voor morgen gepakt, want dan gaan we naar Chicago!

Isabelle Beverwijk.