Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Dinsdag 8 januari 2013


Na de lange rit van gisteren naar Detroit was het vandaag tijd om in Grand Rapids te blijven met twee bedrijfsbezoeken op het programma.

Om 8 uur stonden we klaar om met de inmiddels bekende busjes van Cornerstone University te vertrekken naar het beste hotel van Michigan te gaan: the Amway Grand Plaza.

Dit hotel bestaat al heel wat jaren, maar is rond 1980 compleet gerenoveerd. Er is  toendertijd behoorlijk wat geld ingepompt door twee rijke families uit de regio(Van Andel & DeVos) en dat is te merken! De rondleiding begint in een grote ruimte met een 24-karaats gouden plafond en grote kroonluchters. Vervolgens zijn we een luxe suite ingegaan met een waarde van ongeveer €450 per nacht. Peter heeft het bed uitgeprobeerd en volgens mij was het prima te doen!

Volgende stop was de kelder. Hier hebben wij de sfeer kunnen proeven hoe het eraan toegaat in een hotel. We hebben onder andere de keukens, de bakkerij en de wasserette van dichtbij kunnen bekijken! Grappig om te zien en bizar om te bedenken dat het hier razend druk kan zijn als het hotel helemaal is volgeboekt.

Als laatste zijn we naar het restaurant gegaan op de 27ste verdieping, hier hadden we een mooi uitzicht over Grand Rapids, dus er zijn aardig wat foto’s geschoten.

 

Na het bezoek aan het hotel zijn we weer teruggegaan naar de campus om daar te gaan lunchen met de president van Cornerstone University: Dr. Stowell. Een aardige man die erg nieuwsgierig naar ons was!

Na de lunch van ongeveer een uurtje zijn we weer op pad gegaan voor het volgende bedrijfsbezoek, genaamd RBC Ministries. Dit is een Christelijk radio- en televisiestation, die daarnaast ook boeken drukt. We hebben een rondleiding gekregen waarbij we achter de schermen hebben kunnen kijken: van montagekamer tot de plek van verzending.

Ze vonden het erg leuk om ons te ontvangen, omdat zij zelf zijn opgericht door een Nederlandse man, meneer de Haan. Na afloop hebben we nog een goodiebag gekregen met verschillende boeken, een radio-uitzending en een dvd die zij gemaakt hebben.

 

Vanavond gaan wij naar Applebees met een aantal Amerikaanse studenten. Hier kunnen wij rond een uur of half 10 voor de helft van het geld een aantal gerechten krijgen! Ik ben erg benieuwd!

Lieve groetjes,

Cynthia Vink