Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Dinsdag 15 januari 2013

De dag begon met een bedrijfsbezoek aan Amway. Dit bedrijf produceert schoonmaakmiddelen, beautyproducten, voedingssuplementen en is opgericht door Van Andel en DeVos, die erg succesvol zijn in Michigan.

Eerder hebben we al het door hun opgerichte Amway Grand hotel en het Van Andel kankerinstituut bezocht.
In het gebouw was een historisch overzicht over de American Way, zoals die door het tweemanschap Van Andel en De Vos gelopen was. Het overzicht liet zien dat men succes kan hebben als je hard werkt en doelgericht bezig bent.

We werden rondgeleid door een man die, subtiel gezegd, een typisch Amerikaanse omvang had.. Na hier al 40 jaar werkzaam te zijn vertelt hij nog even enthousiast het verhaal.

Een prachtig bedrijf om te zien en we zijn hartelijk ontvangen.

Terug op de campus kregen we een lecture van Rick Ostrander, hij is de Provoost van Cornerstone. Hij gaf een interessant en interactief college over vooral de cultuurverschillen tussen Amerika en Nederland/Europa.

Het was een leerzaam en open gesprek. Hij benaderde zowel de historische als de religieuze aspecten bij onze waarnemingen en vragen. Hierna hebben we genoten van een heerlijke, en uiteraard Amerikaans uitgebreide, lunch.

In de middag hebben we Wood TV 8 bezocht,één van de grootste tv- en radiostations in de regio. Een zeer energieke typische tv-mevrouw heeft ons het hele bedrijf laten zien.

We hebben zelfs het weer mogen presenteren, de medewerkers hebben ons al net zo enthousiast van alles laten zien en beleven.

We gingen er met een hoog tempo doorheen, maar dit deed zeker niet af aan de kwaliteit van de rondleiding.

Aan het eind van de tour heeft Maranda aardig wat vragen op ons afgevuurd over Nederland. Ze was heel oprecht geïnteresseerd en ervaren in haar vragen. We hebben een zeer leuk en wederzijds interessant gesprek.

s 'Avonds zijn we uit eten geweest in een heel gezellig en goed restaurant, waar een van de Cornerstone-studenten werkt. We gingen met een hele groep en hebben de tent vermaakt met onze duidelijke aanwezigheid :)Het einde komt nu echt in zicht en we gaan morgen helaas de laatste dag al tegemoet.. We zien ernaar uit om straks weer thuis te komen, jullie weer plat te knuffelen, van mama's (gezonde!) kookkunsten te genieten, and so. Maar gaan deze heerlijke drukke en gezellige tijd ook zeker missen!!

Sanne Wakker.